Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muttalip Kurt, Afşin’de bulunan 29 bin büyükbaş hayvan için şap aşılama çalışmalarının başladığını belirterek 3-6 aylık buzağılar içinde Brucella aşısının uygulanacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığının "Sağlıklı Hayvan, Güvenli Gıda, Sağlıklı İnsan" sloganı ile başlattığı kampanya kapsamında sonbahar şap aşılama çalışması Afşin’de başladı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Kurt, "17 Eylül-30 Kasım tarihleri arasında şap aşılama çalışmamış başlamış bulunmakta. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere 2 dönem olarak ilçemizde uygulamaktayız. Afşin’de 29 bin büyükbaş hayvanımız bulunmakta. Bu 29 bin büyükbaş hayvanımıza şap aşımızın uygulanmasıyla birlikte yeni doğan hayvanların küpelemeleri yapılacak.  3-6 ay olan dişi buzağılara da Brucella aşısı yapacağız. Veteriner hekimlerimiz program dahilinde tüm mahallelerimizi dolaşacaklar. Şuana kadar Afşin’in %30’luk kısmında aşılama çalışmalarımızı tamamladık. Geriye kalan kısmıda 30 Kasım’a kadar yetiştireceğiz. Çiftçilerimizden mahallerimize gelen veteriner hekimlerimize destek vererek bütün hayvanlarını aşılatmalarını rica ediyorum. Çünkü Şap aşısı ülkemizde büyük ekonomik kayıplara neden olan şap virüsünden korunmak için uygulanmaktadır. Hastalık hızlı bir yayılıma sahip olup, sığırlarda kalıcı olabilen verim düşüklüğü ve değer kaybı gibi çeşitli olumsuzluklara sebep olmakta, yayılımı ve etkisi itibarıyla özellikle süt hayvancılığına büyük darbe vurmaktadır” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi