Afşin Belediyesi tarafından 100 dönümlük alanda yapılan Rabia Parkı, 14 Ağustos Rabia Günü'nde törenle açıldı.
Mısır’da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen “R4BİA” selamından yola çıkan Afşin Belediyesi, yeni yapmış olduğu parka “R4BİA” adını verdi. R4BİA Parkı düzenlenen törenle hizmete girdi. Afşin Site-2’de düzenlenen programa Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
100 dönüm  alanda inşa edilen parkın açılış töreninde konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Hatırlayınız, Mısır'da geçtiğimiz yıl darbe karşıtlarına yönelik tam bir katliam gerçekleştirilmişti. Mısır güvenlik güçleri tarafından Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına karşı gerçekleştirilen müdahalede, 3 bin 533 kişi ölmüş, 11 bin 520 kişi ise yaralanmıştı. Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen yürüyüş, miting, toplantı ve çeşitli gösterilerle lanetlenen bu ve benzeri olayları bizler de bir kez daha lanetliyoruz. Şu anda Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta, Myanmar’da ve daha birçok yerde küfür ehlinin baskılarına maruz kalan Müslüman kardeşlerimizin bir an önce bu mezalimden kurtulmaları için tüm dünya Müslümanları olarak öncelikle birlik ve beraberlik içerisinde olmalı ve onların bu sıkıntılarının son bulması için çareler üretmeli ve somut adımlar atmalıyız.Eshab-ı Kehf Kıssası’nın vuku bulduğu, küfürle sonuna kadar korkusuzca mücadele eden ve Allah’ın övgüsüne mazhar olan iman savaşçılarının yaşadığı bu güzel şehir, hiç şüphesiz bu hususta en büyük hassasiyeti gösteren şehirlerin başında gelmelidir. Çünkü Eshab-ı Kehf şu an içinizden birçoğu gibi gençtir. Eshab-ı Kehf; Allah’a layıkıyla iltica ederek, gençlik yıllarında kuvvetli bir imana sahip olmanın, dinin ahkâmını hakkıyla yaşamanın, başkalarının da kurtulması için kendini feda etmenin, düşünmenin ve tefekkürün, ülkemizde ve ülkemiz dışında yaşanan ve bizi mümin kardeşliği bağlamında doğrudan etkileyen sorunlar için öncelikle yürekten hissetmenin sonrasında onlar için kaygılanmanın ve çareler aramanın adıdır. Onun içindir ki ben bu parkı;  Rabiatul Adeviyye Meydanı’nı dolduran ve sayıları on binleri bulan iman ehline, Filistin’de imanlarını ve ülkelerini korkusuzca savunan mücahitlere ve yine Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta, Myanmar’da ve Arakanda Allah’ın Tekvir Suresi’nde: ‘’Diri diri gömülen kıza hangi günahtan dolayı öldürüldü diye sorulduğu zaman’’ ayetine muhatap zalimce öldürülmüş yüz binlerce çocuğa ve gence ve bir gün bu zalimlerin zulmüne dur diyecek bir imana, ahlaki kapasiteye ve ataları Eshab-ı Kehf gibi başkalarının derdiyle dertlenme erdemine sahip; düşünen, tefekkür eden ve üreten gözümüzün nuru değerli Afşin Gençliği’ne ithaf ediyorum “ dedi.
Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir ise, “Afşin Ashab-ı Kehf'in yani Kur'an'daki 'Yedi Güzel Adam'ın, inanmış yiğitlerin memleketidir. Afşin, zulme ve işgale karşı direnişin sembolü Kahramanmaraş'ın güzel bir ilçesidir. R4bia Parkı'nın açılması bu duruşun ve anlayışın hâlâ canlı olduğunu gösteriyor. Hemşehrilerimi ve belediye başkanı sayın Fatih Güven'i tebrik ediyorum.
Afşin R4bia Parkı'nın 14 Ağustos Dünya R4bia Günü'nde açılması önemli bir adım olmuştur. Ümit ediyorum bu teşebbüs diğer il ve ilçelerimize örnek olur. Ümit ediyorum bu örnek çalışmalar yeni ve şuurlu bir neslin yetişmesine vesile olur. Zulme ve zorbalığa direnen bir kuşağın doğması hep beraber bu ruhu canlı tutarsak mümkün olacaktır. Bu anlamda Afşinli hemşehrilerimin bu duyarlılığı hepimizi memnun etmiştir. Hiç şüphesiz bu tür adımlar vesayet ve darbe heveslilerini de rahatsız edecektir.” dedi.
Konuşmalar sonrası parkın açılışı yapıldı
 
Editör: Haber Merkezi