Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili "Büyük bir deprem yaşadık. Afşin’de olumsuz bir durum söz konusu değil.” Dedi.

Afşin’de yıkılan bina olmadığını söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Sabah saat 04.17 gerçekleşen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından alandaydık. Ekiplerimiz karla mücadele çalışmasını gerçekleştiriyordu. Afşin’de olumsuz bir durum söz konusu değil. İki tane yaralımız var. Onlar da depremin şokuyla balkon ve pencereden atlayan vatandaşlarımız. Vücutlarının çeşitli yerlerinde kırık ve ezilme olduğunu öğrendik. Hayati bir tehlike yok.” açıklamasında bulundu.

“Kahramanmaraş’ta hasar büyük”

Komşu ilçe Elbistan’da 3 binanın deprem nedeniyle çöktüğünü, asıl hasarın il merkezinde olduğu bilgisini veren Güven, “Afşin Belediyemize ait iş makineleriyle birlikte Kahramanmaraş’a doğru yola çıkıyoruz. Hali hazırda tırımıza yükleyebildiğimiz iş makinelerimizi götürtüyoruz. Yüne mutfak çadırımızı, yardım çadırımızı ekibimizle birlikte Kahramanmaraş’a ulaştıracağız. Afşin’de bir sıkıntı yok. Sadece panik ve korku var. Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de etkili olan deprem için vatandaşlarımızdan dua istiyoruz. Rabbim yaralılarımıza acil şifalar versin. Enkaz altına kalan vatandaşlarımızı da inşallah hep birlikte kurtarırız.” ifadelerine yer verdi.

 Afşin’de acil toplanma noktalarını faaliyete geçirdiklerini belirten Güven, “Büyük bir korkuya neden olan deprem nedeniyle vatandaşlarımız haklı olarak dışarı kaçtı. Afşin Spor ve İlçe Müdürlüğümüze ait kapalı spor salonu başta olmak üzere, Pazar yerimiz, kültür merkezimiz, düğün salonumuz ve okullarımız vatandaşlarımızın sığınması için açıldı. Vatandaşlarımız bu acil toplanma noktalarında güvendeler” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi