Afşin'de okullar, güvenlik kameralarıyla gözetlenecek. Kurulacak kameralarla okul çevrelerinde olabilecek tehlikelere karşı önlem alınacak. Bu kapsamda Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 26 okula kamera takma çalışmalarına başladı.
Okulların bina dışına ve koridorlarına takılan  kamerayla, her yer rahatça görülebilecek. Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, görüntülerin kayıt edildiğini ve herhangi bir olumsuz davranış anında olmasa bile daha sonra kayıtlar incelenerek ortaya çıkarılacağını kaydetti.
Okullara takılan kameralarla daha güvenli bir yer olacağını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdür Turan, " Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ilçede güvenlik kamerası olmayan okullar için çalışma başlatılmasını istedi. Bu çerçevede ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak güvenlik kamerası bulunmayan okullarımızın tespitini yaptık. Afşin'de 19 okulumuzda güvenlik kamerası hiç yok ve 7 okulumuzda da eksik vardı. Doğrudan temin yoluyla ihalesini  gerçekleştirdik. Toplamda 26 okulumuzun güvenlik kameraları takılmakta. Bu konuda bizlere destek olan Temel Eğitimden Sorumlu Genel Müdürümüz Funda Kocabıyık'a teşekkür ediyorum. Okullarımızın daha güvenli bir yer olması için yapılan çalışmada Temel Eğitimden Sorumlu Genel Müdürümüz Funda Kocabıyık'ın destekleri sayesinde oldu. "şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi