Afşin’de okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek için anaokulu öğrencileri yürüyüş yaptı.
Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Afşin Anaokulu tarafından organize edilen “Okul Öncesi Şenliği” büyük ilgi gördü
Programa Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin Milli Eğitim Şube Müdürleri Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdulvahap Hinç, Feyyaz Solak, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Afşin Kız Meslek Lisesi önünden yürüyüşe başlayan öğrenciler rengârenk elbiseleri ve ellerinde taşıdıkları afişler ile ilgi odağı oldu. Afşin Atatürk Caddesinde esnafın sevgisi ile karşılaşan anaokulu öğrencileri, ellerindeki Türk Bayraklarıyla Afşin Belediyesi önüne kadar yürüdüler. Afşin Belediyesi önünde toplana minikler birde piyes sergilediler.
Bu şenliğin amacının okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek olduğunu belirten Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Anaokulu çocuk şenliği etkinlikleri bugün itibariyle ilçemizde de başlatıldı. Anaokulu ve okul öncesi öğrencilerimizin yürüyüşüyle başlayan etkinlikler bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam ettireceğiz. Bu etkinliklerle okul öncesi eğitimin önemini dile getirerek bu konuda bilgilendirme ve bilinçlendirmede bulunmak ve okul öncesi öğrencileriyle bu hafta içerisinde eğlenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize ve velilerimize ayrıca kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Program anaokulu öğrencilerin yapmış olduğu gösterilerle son buldu.
Editör: Haber Merkezi