Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenlere 'Osmanlı Türkçesi' kursu verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı  işbirliği ile açılan Osmanlıca kursları yoğun ilgi görüyor.  Ücretsiz kurslara katılan 100 öğretmen talep olduğunda Osmanlıca dersi verebilecek.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı Afşin Temsilciliği  işbirliği ile  ücretsiz olarak verilen Osmanlı Türkçesi kursuna öğretmenler yoğun ilgi gösteriyor.

Osmanlı Türkçesi Kursları Afşin Koordinatörü, Kahramanmaraş Hayrat Vakfı Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru," Osmanlı Türkçesi öğrenimin yaygınlaştırılması için 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı arasından bir protokol imzalandı. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Hayrat Vakfı arasında yeni bir protokol oluşturuldu. Bu çerçevede gençlik merkezlerimizde Osmanlı Türkçesi Kurslarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.Ülke genelinde Osmanlı Türkçesi Kurslarımız 2012 yılından buyana devem etmektedir. Afşin'imizde Hayrat Vakfı öncülüğünde Osmanlı Türkçesi Kurslarımızı açtık. Şuanda milli eğitim hizmet içi programı dahilinde kurslarımız devam etmekte ve muallim arkadaşlarımız Osmanlı Türkçesini öğrenmektedir. Ayrıca vatandaşlarımız için Afşin Halk Eğitim Merkezimizde kurslarımız  devam etmekte olup yeni kayıtlarda kabul edilmektedir. " diye konuştu.

Hayrat Vakfı olarak Türkiye genelinde 240 bin kişiye Osmanlı Türkçesi kursu verildiğini ifade eden Hayrat Vakfı Afşin Temsilcisi Doğru, "Bugüne kadar,  Türkiye genelinde 240 bine yakın kişiye Osmanlıca öğreterek sertifikalarını verdik. Osmanlı Türkçesi Kurslarımıza gelen vatandaşlarımız öğrenmesi zordur şeklinde ön yargıyla başlıyorlar fakat biraz zaman geçtiğinde Osmanlının öğrenilebilirliği açısından kolay olduğunu ifade etmekteler. Kurslarımız 4 kurdan oluşmakta ve 4. kuru tamamlayan vatandaşlarımız sertifikalarını alarak mezun oluyor." dedi.

Gece kurslarına katılan Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ergün Küçük, "İlçemizde açılan Osmanlı Türkçesi Kursuna devam ediyoruz. Hiç kimse Osmanlıcaya ön yargıyla yaklaşmasın. Çünkü zannedildiği kadar karışık ve zor değil. Zaten günümüz Türkçesinin değişik şekillerde ifade edilmiş halidir. Bütün vatandaşlarımıza öğrenmelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Afşin Hüyüklü Mahallesinde sınıf öğretmeni olarak görev yapan Necmettin Keleş, " Bu kurslara gelmemizdeki amaç, Türkçemizi aslından öğrenmek ve neden normal Türkçeyi okumuyorsunuz gibi ön yargıları kırmak için bu kursa katılıyorum. Ayrıca bizim kendi geçmişimizi asıl olan metinlerden okuyarak öğrenmek için Osmanlı Türkçesini öğrenmek istiyorum. Geçmişimizi, kültürümüzü daha iyi öğrenmek için geldik ve çok verimli bir şekilde derslerimizi işliyoruz. Hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Editör: Haber Merkezi