Pamira Grand Düğün Salonunda düzenlenen yemek programına koordinatör kaymakam Ahmet Dervişoğlu, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, AK Parti İlçe Başkanı Burhan Karabulut, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Yemek programında konuşan Koordinatör kaymakam Ahmet Dervişoğlu, daha iyi ve güzel bir Türkiye’nin geleceği için canla başla çalışan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Öğretmenler, sadece mesleğine sımsıkı sarılmakla kalmayıp her türlü vazifeye de talip olarak millete hizmetten geri durmadığını söyleyen Afşin Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, “Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün biz öğretmenlere en güzel hediyelerinden birisi olan öğretmen günü münasebetiyle bir aradayız. Övünmek ve sevinmek hakkımızdır. Çünkü biz toplumun gerçek liderleri fırtınalı günlerin Deniz Fenerleri karamsar zamanların yol gösteren kılavuzlarıyız. Övünüyoruz çünkü topluma fert fert dokunup onu şekillendirebiliyor, her perde geleceği miras elimizde bırakabiliyor. Bu belki de dünyanın en zor işinin üstesinden laiklikle gelebiliyoruz, övünüyoruz çünkü yüz yaşındaki cumhuriyetimizin birinci asrını inşa eden öğretmen ağabey ve ablalarımızdan aldığımız ilim ve irfan bayrağını sonraki asırlarımıza en sağlam biçimde ulaştırmak için büyük çaba ve fedakarlık gösteriyoruz. Övünüyoruz, çünkü yalnız olağan zamanlarda değil olağanüstü afet zamanlarında bile sadece mesleğine sımsıkı sarılmakla kalmayıp afet bölgelerindeki her türlü vazifeye de talip olarak milletimize hizmetten geri durmuyoruz. Seviniyoruz, çünkü yarınlar hakikaten bizim eserimizdir. Seviniyoruz, çünkü daima güzel hatırlanıyoruz Bu duygularla başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intihal eden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emekli öğretmenlerimize ve siz değerli meslektaşlarıma sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bizi yalnız bırakmayın kaymakamım sayın Ahmet Dervişoğlu'na böyle bir an beyanatla bizleri bir araya getiren eğitim aşığı eğitimci dostu belediye başkanımız sayın Mehmet Fatih Güven’e ve davetimize icabet ederek katıldığınız ve bizi mutlu ettiğiniz için siz sevgili meslektaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun” dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Büyük bir felaket atlattık. Asrın felaketi olarak adlandırılan bilim adamlarıyla bir felaket atlattık. Ben depremde kaybettiğimiz öğretmenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar versin. Deprem boyunca başta Milli Eğitim Müdürü olmak üzere tüm okul idarecileriyle, deprem boyunca omuz omuza çalıştık. Ailesine güvene alıp dönen öğretmenlerimize omuz omuza çalıştık. Hepsine teşekkür ediyorum. Bize verdikleri emek için çocuklarımıza verdikleri emek için çok teşekkür ediyorum. Aramızda yeni katılan öğretmenlerimiz var. Aslında deprem felaketinden önce her zaman ilçemizde yeni gelen, atanan öğretmenlerimizle birlikte olup, küçük programlar yapıyorduk ama deprem nedeniyle öncelikler değiştiği için bunu yapamadık. Ben bunun üzüntüsünü yaşıyorum ama öğretmenlerimize tekrar yeni atanan öğretmenlerimize ilçemize hoş geldiniz diyorum. Bugün 24 Kasım öğretmenler günü. Sadece belediye başkanı olmam hasebiyle değil, öğretmen eşim olmam nedeniyle de 24 Kasım, yaklaşık otuz yıl benim zihnime kazandı. Bir dört kadını ben sizler gibi görüyorum. Sizler gibi bekliyorum. Rabbim daha nice 24 Kasımlara birlikte ailenizle, çocuklarınızla sıhhat içinde girmenizi nasip etsin inşallah. Rabbim çok çok uzun yıllar eğitim hayatında çocuklarımızı sizlere yetiştirmeyi nasip etsin inşallah” dedi.

Konuşmaların ardından, müzik öğretmenleri tarafından mini konser verildi.

öğretmenler yemekte buluştu (10)öğretmenler yemekte buluştu (9)öğretmenler yemekte buluştu (8)öğretmenler yemekte buluştu (4)öğretmenler yemekte buluştu (3)öğretmenler yemekte buluştu (1)

Kaynak: Deniz Doğan