Kutlu Doğum Platformu Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında musiki konseri verildi. Afşin Kapalı Spor Salonunda düzenlenen konserde Kardelen İlahi Grubu izleyicilerden tam not aldı.
Programa Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebipekin, Afşin Müftüsü Yakup Yıldırım, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım Yaptım. Müftü Yıldırım, “1989 yılından buyana hem Türkiye’de hem de bütün dünyada Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası kutlanmaktadır. Peygamber Efendimiz (Sav.) Hazretleri dünyaya gelmeden önce insanlık bir peygamber, bir elçi bekliyordu. Gerçekten de yeryüzünden zulüm almış başını girmişti ve insanlık yerlerde sürünüyordu. Sevgili Peygamberimiz (sav.)’le beraber bir güneş doğdu. Peygamber Efendimiz (Sav.)’den önce gelen peygamberler birer taktik vazifesi görüyordu ve belirli bir topluma veya belirli bölgeye gönderiliyorlardı ve bölge ve toplumu aydınlatıyorlardı. Ama Peygamber Efendimiz (Sav.)’in gelişiyle dünyamıza güneş doğdu ve artık katillerin hükmü kalktı. Hayatımıza güneş gibi doğan Sevgili Peygamberimiz, o yerlerde sürünen insanlığı ayağa kaldırdı ve tüm insanlığı onu re etti. Bizler bütün onurumuzu, şerefimizi ve haysiyetimizi Peygamber Efendimiz (Sav.)’den aldık. Bu yüzden Peygamber Efendimizi ne kadar ansak ve zikretsek azdır. “ şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Peygamberimiz emin kişiliği, edep ve hayatıyla bizlere yepyeni bir dünyanın kapılarını açmıştır. O zulme karşı karanlığa bir güneş gibi parlamış, tabu, zift bağlamış yürekleri eritmiştir. Peygamber Efendimiz (Sav.)’i şöyle de özetleyebiliriz, O sabrın kalesi, sevginin anahtarı, adaletin timsali ve ilmin rehberi olmuştur.  Bu etkinlikte emeği geçen ilçe müftülüğümüze ve kutlu doğum platformu üyelerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmalar ardından sahne alan Kardelen İlahi Grubu, bir birinden güzel eserleri sahneledi. Program Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen hadis, şiir, resim dallarında dereceye giren öğrencilere verilen ödül töreni ardından son buldu.
Editör: Haber Merkezi