Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl etkinlikleri kapsamında Afşin’de konferans düzenlendi.

Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde ‘Kahramanmaraş’ın Milli Mücadelesi’ konulu konferansa konuşmacı olarak Tarihçi Yazar Mehmet Işık katıldı.

Afşin Belediyesinin ev sahipliği yaptığı konferansta konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,” Tarihte dünya üzerinde kendi istiklalini sağlayan tek kent Kahramanmaraş’tır.” Dedi.

Güven, “Kahramanmaraş 100 yıl önce ilçeleriyle birlikte büyük bir kurtuluş mücadelesi verdi. Bu bölgenin insanları da çok büyük fedakarlıklar gösterdi. İlçelerimizdeki vatandaşlarımız kendi aralarında topladıkları erzakları, silahları ve paraları insan gücüyle birleştirerek kurtuluş mücadelesine katıldı. Ne mutlu bizlere bu insanların torunlarıyız. Şimdi atalarımız gösterdiği yüksek gayret ve milli mücadelenin ardından 100 yıl dönümünü kutluyoruz. Kahramanmaraş’ın ayrı bir özelliği de tarihte düşmanı bozguna uğratarak kendi istiklalini sağlayan tek kenttir. Emperyalist devletlere, Fransa’ya diz çöktüren bir şehirde yaşıyoruz ve bunu yapan bizlerin dedeleri. Rabbim bizlere bir daha kurtuluş mücadelesi verdirmesin. Kahramanmaraş’ın Milli Mücadelesini anlatmak için aramızda bulunan Tarihçi Yazar Mehmet Işık da bizlere detaylı bir şekilde bilgiler verecek” diye konuştu.

Kurtuluş etkinliklerinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirildiğini aktaran Tarihçi Yazar Mehmet Işık, “ İlk konferansımıza Afşin’den başlamak istedik. Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesine Afşin ve Elbistan’dan vatandaşlarımız başta olmak üzere Türkmen, Arap, Kürt, Alevi, Çerkez ve Türk olmak üzere kardeşlik hukuku sağlanarak vatan müdafaası verildi.” Dedi.

100 yıl önce yaşanan kardeşlik hukukunun bugünde sağlanması gerektiğini aktaran Işık, “Ülkemiz 40 yılı aşkın süredir terör mücadelesi veriyor. Eğer tekrar kardeşlik hukukunu yakalarsak bu beladan kurtuluruz. Ortadoğu’da ki kan ve terörün önüne geçebiliriz” açıklamasında bulundu.

Işık, konferansa katılanlara, Kahramanmaraş’ın Milli Mücadele sırasında yaşanan olayları aktardı.

Konferansa, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Ali Gerdik, kamu ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi