İş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla İŞKUR olarak Afşin'de yönelik  meslek edindirme ve geliştirme kursları açılacak.
Afşin'de ilk etapta argon kaynakçılığı ve dikiş makinesi operatörlüğü kursu açılacak.Meslek edindirme ve geliştirme kurslarının önemine değinen İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Mustafa Akgül, "Afşin'de bu yıl içerisinde açacağımız mesleki eğitim kurslarına vatandaşlarımızın katılmalarını tavsiye ediyorum."dedi.
Konu hakkında açıklama yapan İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Mustafa Akgül, "İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla İŞKUR olarak vatandaşlarımıza yönelik  meslek edindirme ve geliştirme kursları düzenliyoruz. İstihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanların en az yüzde ellisi, en az yüz yirmi gün olmak üzere kurs süresi kadar istihdamda kalmaktadır. Mesleki eğitim kursları ücretsiz olup kurum tarafından kursiyerlere devam ettiği fiili eğitim günü süresince 20 TL ödeme yapılmaktadır. Ayrıca İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar için Genel Sağlık Sigortası prim giderleri de İŞKUR tarafından ödenmektedir. "şeklinde konuştu.
Mesleki eğitim kurslarının Halk Eğitim Merkezi ve işverenlerle birlikte yapıldığını söyleyen Akgül, "Mesleki eğitim kurslarını İŞKUR ile anlaşan işyerleriyle ve Halk Eğitim Merkezlerimizle birlikte yapıyoruz. İŞKUR'a işveren tarafından talep geldiği zaman en az 10 en çok 25 kişiye mesleki eğitim kursları düzenliyoruz ve eksikliği hissedilen alanlarda çalıştırılmak üzere işçi temin edilmesine aracı olmuş oluyoruz.  Kurs süresince kursiyerlerimize 20 TL ödeme ve Genel Sağlık Sigortasını yapmaktayız. Afşin'de bu yıl içerisinde açacağımız mesleki eğitim kurslarına vatandaşlarımızın katılmalarını tavsiye ediyorum. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız www.işkur.gov.tr adresinden ve Afşin İŞKUR hizmet noktamızdan açılacak kursları görebilirler ve başvurularını yapabilirler. Afşin'de ilk etapta argon kaynakçılığı ve dikiş makinesi operatörlüğü kursu açılacak. Şuanda Afşin Halk Eğitim Merkezimizle birlikte kurs planlaması yapmaktayız. Tam olarak şubat ayı içerisinde şekillenecek. Şubat ayından sonra vatandaşlarımız başvuruda bulunabilirler."dedi.
Akgül, yaptığı açıklamada işverenlerin nitelikli eleman bulamama sorununun çözüldüğünü ve bundan Afşin'de ki esnafların yaralanmaları gerektiğini ifade etti.
İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Akgül, "İŞKUR olarak işbaşı eğitim projesiyle işverenlerin nitelikli eleman bulamama sorununu çözmek için yapmış olduğumuz ayrı bir çalışma var. İşbaşı eğitim projesi daha çok küçük işverenlerimize  ve elaman bulamama sorunu yaşayan işverenlerimize tavsiye ettiğimiz bir projedir. En az iki tane sigortalı işçi çalıştıran işyerine bir işçide İŞKUR'dan diyerek esnaflarımızın yanlarında bir işçi daha çalıştırmasına teşvik ediyoruz. Buna Afşinli vatandaşlarımız dikkate almalarını ve işbaşı eğitim projesi hakkında Afşin Belediyesi'nde bulunan İŞKUR noktasına gelerek konu hakkında bilgi edinebilirler. Projeyle birlikte işçiyi mesleki eğitim modülündeki süresine göre işçi sağlıyoruz. İşveren 4 ay boyunca işçiye mesleğini öğretiyor ve herhangi bir şekilde işverene ayrı bir yükümlülük getirmeden İşkur olarak işçinin cep harçlığını veriyoruz ve Genel Sağlık Sigortasını yatırıyoruz. Böylece istihdam sayısının artırılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. İşverenlerimiz işçiyi iki ay boyunca istihdam ederse bu projeden sürekli yararlanabiliyor. Afşin'de bulunan esnaflarımız bu projeden isterlerse yararlanabilirler. Gerekli bilgi almak isteyen vatandaşlarımız İŞKUR Şubelerimize gelebilirler." ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi