Afşin Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Selçuk Derinöz, Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı kapsamında 12 Ekim Cuma günü “Meme Kanseri Bilinçlendirme” konulu eğitim semineri verileceğini kaydetti.

Her yıl 1-30 Ekim tarihleri arasından kutlanan Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı kapsamında 12 Ekim Cuma günü sat 14.00’da  Afşin Belediye Düğün Salonunda “Meme Kanseri Bilinçlendirme” konulu eğitim semineri verilecek.

 Tüm Afşin halkını davet eden Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Selçuk Derinöz, “Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserdir. Yaşamı boyunca her 9 kadından biri meme kanserine yakalanmaktadır.  Meme kanseri günümüzde tedavisi mümkün kanserler arasındadır. Burada önemli olan meme kanserini erken evrede iken yani henüz memedeyken, başka organlara yayılmadan fark etmektir. Erken evrede meme kanserini teşhis etmenin tek yolu kendi kendine meme muayenesi, 40 yaşından sonra düzenli doktor kontrolleri ve tarama mamografisidir. Ayrıca kişi meme kanseri riski taşıyıp taşımadığının da farkında olmalı ve kontrollerinin sıklığını buna uygun olarak yapmalıdır. Son derece önemli olan bu konuya dikkat çekmek için kapsamında 12 Ekim Cuma günü sat 14.00’da Afşin Belediye Düğün Salonunda “Meme Kanseri Bilinçlendirme” konulu eğitim semineri düzenleyeceğiz. Tüm halkımız davetlidir.

  

 

 

Editör: Haber Merkezi