Türkiye Atletizm Federasyonunca düzenlenen "2. Uluslararası Afşin Eshab-ı Kehf Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu koşusu tamamlandı. 30 sporcunun katıldığı maratonda Ali Gözükara 100km 8 saat 31 dakikada koşarak birinci oldu.

Afşin Belediyesi, tarafından organize edilen “2. Uluslararası Afşin Eshab-ı Kehf Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu” saat 6.00’da Malatya’nın Darende ilçesinde başladı. 30 sporcunun katıldığı maratonda Ali Gözükara 100 kilometreyi 8 saat 31 dakikada koşarken, ikinci Süleyman Akboğa 9 saat 44 dakika, İbrahim Şahin ise, 10 saat 02 dakikayla üçüncü oldu.

Sporcuları tebrik eden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, ultra maratonun mimarı olan İbrahim Şahin’e teşekkür etti.  Somuncu Baba ve Eshab-ı Kehf’in Türkiye’deki iki önemli inanç ve kültür merkezi olduğunu belirten Aydoğan "Afşin Eshab-ı Kehf ve Somucu Baba, ülkemizin inanç turizmi açısından önemli yerlerden bir tanesidir. Bu iki yerin sporla birleşerek tüm kamuoyuna, insanlarımıza sunulması, tarihi mekanların önemini ve değerini bir kez daha hatırlatmaktadır. İnşallah Eshab-ı Kehfler, Somuncu Babalar bu milletin kalbinde olduğu gibi bu tür spor organizasyonlarıyla her alanda yaşamaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Atletizm Federasyonu Maraton ve Yol Koşuları Koordinatörü Mithat Şahin, Türkiye'de ultra maratonun yeni olduğunu ve 2-3 parkur bulunduğunu belirtti. "2. Uluslararası Afşin Eshab-ı Kehf Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu"nu federasyon olarak desteklediklerini dile getiren Şahin, yarışı 2013 yılı faaliyet programına aldıklarını söyledi.

Darende-Afşin arasındaki ultra maratonu geçen yıl başlatan ve tek başına koşan İbrahim Şahin ise "Manevi değeri yüksek bu iki ilçenin tanıtımı için koşmak benim için büyük mutluluktur. Buradaki asıl amaç, spordaki çıtayı yükseltmek, bu iki gönül merkezi arasında bir gönül köprüsü kurmaktı. Onu da gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Almanya’da yaşayan ve ultra maraton için Türkiye’ye gelen 53 yaşındaki Nusret Karakuş ise 20 yıldır Almanya ve İsviçre’de koşulara katıldığını belirterek, “Bu işe gönül verdim, bu defa da memleketimde Somuncu Baba’dan Eshab-ı Kehf’e koşmak için geldim. Bu, benim beşinci 100 kilometrelik parkurum olacak. 13-14 saatte hedefe ulaşmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Yarışmaya girenlere ödülleri Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Necati Okay, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Talhat Koska, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak,  Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş, Maraş Sağlık İl Müdürü Dr. İlter Çitil tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi