Afşin Emniyet Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından Afşin’de “Madde Bağımlılığı İle Mücadele” konulu seminer düzenlendi.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen bilgilendirme toplantılarının bir yenisi, Afşin Emniyet Müdürlüğü organizesinde Afşin’de yapıldı. Afşin İMKB Ticaret Meslek Lisesi’nde düzenlenen seminere, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can’ında katıldığı seminerde konuşma yapan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü’nden gelen Polis Memuru Emsal Toprak, ‘Yükselen Nesiller’ projesi çerçevesinde sinevizyon eşliğinde katılımcıları madde bağımlılığı konusunda bilgilendirdi.
Polis Memuru Emsal Toprak, uyuşturucu bağımlılığının küçük yaşlara kadar indiği ülkemizde sağlığımızın büyük tehdit altında olduğunu belirtti
Uyuşturucuyla mücadelede talebin azaltılması gerektiğini vurgulayan Emsal Toprak son yıllarda uyuşturucuya talebin arttığını söyledi. Madde bağımlılığının arkadaşlar aracılığı ile başladığını belirten Toprak," Madde bağımlılığı sorunun en temel nedeni yüzde 34 gibi yüksek bir oranla kötü arkadaş çevresi. Bağımlılara sorduğumuzda ilk defa bu tuzağa arkadaşlarının teşviki ile düşürüldüklerini beyan ediyorlar." dedi.
Gençlerin 'bir kereden bir şey olmaz' anlayışı içerisinde hareket ettiklerini ifade eden Toprak "Büyük şehirlerde ve üniversite kampüslerinde uyuşturucu madde ticaretini bir kazanç kapısı haline getiren terör örgütleri tarafından gençlerimiz kandırılarak bu tuzaklara düşürülmektedir. Daha sonra bu gençler, bu günün bağımlısı, yarının satıcısı ve en nihayetinde terörist eylemci olarak karşımıza çıkıyor." diye konuştu.
Halk arasında uyuşturucu maddeler için 'ottur, zararı yoktur' gibi asılsız sözler kullanıldığını belirten Toprak sözlerine şöyle devam etti:
"Bize göre ottur ama günahı çoktur diyoruz. Çünkü her türlü uyuşturucu maddenin temelinde ot bulunuyor. Tamamıyla beyni zehirliyor. Demans, Parkinson, Şizofren, Deliryum, Bunama gibi sinir ve ruh hastalıklarına sebep oluyor. Bu tür maddeler insanların kas sistemini de deforme ediyor. Yer yüzünde insanın kendine yaptığı kötülüklerin daha fazlasını hiç kimse yapamaz. Bir kişinin kendisine yapabileceği en büyük kötülük ise bu tür maddeleri bir kereden bir şey olmaz düşüncesiyle kullanmasıdır."
Editör: Haber Merkezi