Afşin İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası nedeniyle “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülce ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ak katıldı.
 
Afşin Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülce, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, Tanır Belediye Başkanı Nurettin Sarıkaya, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Programım açılış konuşmasını yapan Afşin İlçe Müftüsü Halil İbrahim Gen, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Kutlu Doğum Haftasını tüm Türkiye de olduğu gibi Afşin ‘de de kutluyoruz. Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimini halkımıza anlatacağız. Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülce, Kahramanmaraş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ak bize bunları anlatacak. Bu haftayı dolu dolu geçirmek için elimizden gelenini yapacağız.” dedi.
Afşin İlçe Müftüsü Halil İbrahim Genç’in konuşması ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülce, “Bugün Hz. Peygamber (sav) efendimizin kutlu doğumu sebebiyle bir araya geldik. Peygamber sevgisinde bulunmak,güzellikleri yaşamak ve insanlığa önder Hz. Muhammet Mustafa’nın izinde olmak ne kadar güzel. Bu salonu dolduran yer bulmayıp ayakta kalan insanların bulunduğu topluluk ne kadar şereflidir. Bu rahmet ve güzelliğe layık olanları tebrik ediyorum.
Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum haftası diye bir hafta planlayarak her yıl 20 Nisan’a tekabül eden günlerin arifesinde 14-20 Nisan arasını ülke genelinde kutlu doğum haftasını kutlamaktayız. Milletimizin dini değerlerini canlı tutmak, milletimizin kardeşlik duygusunu güçlendirmek ve aramızda ki sevgiyi yaymak daha doğrusu Medine’den gül kokusunu bir meltem rüzgarıyla Anadolu’da yaymak amacımız bu haftada. Kutlu Doğum haftasının günlerinde sanki biz Afşin’den dünyanın dört bir yanına şu güzelliği yayıyoruz. Diyoruz ki Afşin Türkiye’yi aydınlatan, termik santralleriyle nasıl aydınlık gönderiyorsa İslam peygamberimizde insanlığın membahı ve aydınlığıdır. Biz ondan alığımız nur’u gönüllerimizi aydınlatmakla yetinmiyor insanlığa da yayıyoruz. Ondan öğrendiğimiz merhameti alemlere yayıyoruz. İşte bugün biz mana sultanı Hz. Muhammet (sav) ile bir bağ kuruyoruz. Gönüllerimiz onunla alakalanıyor, Medine ile bir bağ kuruyoruz ve bütün dünya bugün alacaklarını alıyorlar Medine’den. Kutlu Doğum Haftasının anlamı budur. Kutlu Doğum haftasının manası budur. Peygamber efendimizi hayatımıza örnek almak ve sevgisini yaşamak ve yaşatmak için buradayız bugün. Bu seneki konumuz merhamet. Merhameti en güzel kim öğretecek insanlığa peygamber, peygambere kim öğretti Allah işte bugün konumuz merhamet.” şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ak ise Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi’ni anlattı.
 
Öte yandan Afşin İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yaklaşık 1000 adet gül dağıtırken Afşin’de faaliyet gösteren basın mensupları adına Doğan Haber Ajansı Afşin Muhabiri Sıtkı Gönen, İl Müftüsü Bekir Gülce’ye Afşin Eshab-ı Kehf tablosunu hediye etti.
 
 
Editör: Haber Merkezi