Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan Kutlu Doğum Platformu basın açıklaması yaptı.
Afşin İlçe Müftülüğünde bir araya gelen Kutlu Doğum Platformu, Kutlu Doğum Haftasında yapılacak olan etkinler hakkında bilgi verdi.
Kutlu Doğum Platformu adına konuşma yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Hz. Muhammet’in toplumsal hayatımızın aydınlatacak mükemmel bir örneklerin olduğunu kaydetti. Yıldırım, “Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin doğumu, Allah'ın bütün insanlara büyük bir lütfudur. O rahmet elçisinin tertemiz yaşantısında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak mükemmel örnekler vardır.” dedi.
İlçe Müftüsü konuşmasını şöyle sürdürdü:
“1989 yılından beri her yıl “Kutlu Doğum Haftası” halkımızın büyük bir coşkuyla kutladığı bir hafta olarak devam edegelmiştir. Kutlu Doğum Haftasının bu yılki ana teması Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından “Hz Peygamber ve insan onuru” olarak belirlenmiştir. Bu bakımdan bu hafta bütün konferanslar, paneller, vaazlar hep bu konu üzerinde yoğunlaşacaktır. Müslüman onuru için yaşar. O’nun onuru paradan, maldan, mülkten ve menfaatten önce gelir. O’nun onuru asla ve asla bir menfaat karşısında yenik düşmez. Müslüman ekmeğini helalinden kazanacak onurlu, kazandığı ekmeğini kardeşiyle paylaşacak kadar da cömerttir. Elinden dilinden diğer insanların güvende olduğu ve etrafına güven veren bir olgunluğa sahip, onurlu ve nurlu insandır. Her yıl büyük bir coşkuyla idrak edilen “Kutlu Doğum Haftası”, sevgili Peygamberimizin dünyayı teşriflerinin 1442’inci yıldönümü olan 2013 yılında da Dünyanın dört bir yanında bütün vatandaşlarımızın katılımıyla büyük bir heyecanla kutlanacaktır. Kutlu doğum haftası etkinlikleri İlçemiz merkez, köy ve kasabalarında da birçok faaliyetlerle kutlanacaktır. Faaliyetlerimizin listesi mahalli basında yayınlanacaktır. Bütün programlarımıza bütün halkımızı bekliyoruz. “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerinin; ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlara vesilesi olmasını diliyor, bu anlamlı haftanın dünyanın barış ve kardeşliğine huzur ve katkı sağlamasını temenni ediyor, Kutlu Doğum haftamızı kutluyor, En kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum”
 
Editör: Haber Merkezi