Afşin Belediyesi, Afşin’de yaşanılan yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için ilçenin belirli yerlerine yem bıraktı.
Afşin Belediyesi ekipleri ilçede bulunan parklara, yeşil alanlara ve muhtelif yerlere yem dağıtımı yaptı. İlçede, kanatlı hayvanların yanı sıra sokak hayvanları da unutulmadı. Yeşil alan ve parklara sokak hayvanları içinde yiyecek bırakıldı.
 
Yemleme çalışmalarının havaların aşırı soğuk olması ve yerlerin kar kaplı olması nedeniyle devam ettiğini ifade eden Afşin Zabıt Müdürü Ahmet Gül, vatandaşların evlerde biriken küçük kırıntıları müsait alanlara bırakmalarının uygun olacağını belirttiler. 
Ahmet Gül konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Soğuk ve karlı havalarda barınacak yer ve yiyecek herhangi bir şey bulamayan hayvanlar da çok zor durumdalar. Kar altında kalan yiyeceklere ulaşamayan ve aç kalan hayvanlar için ulaşabilecekleri yerlere ihtiyaçları olan besinleri koyalım. Bu konuda öncülük yapmak için Afşin Belediyesi olarak  Atatürk Park’ına yem bıraktık. Bu konuda yardımsever vatandaşlarımızın da, balkonlara, pencere ve çatılarda uygun yerlere yer yaparak kuşların hem yem yiyebilecekleri barınabilecekleri bir ortam sağlamalarını bekliyoruz.”
 
Editör: Haber Merkezi