06 Kasım 2022 tarihinde Afşin’de gerçekleştirilecek 2022 KPSS (Ortaöğretim) Sınavına 1991 aday toplam 9 binada sınava girecek. Sınav saat 10.15' te başlayacak ve adaylara 130 dakika süre verilecek.

ÖSYM Afşin Sınav Koordinatörü Doç.Dr. Tuncay Yeşilkaynak, KPSS sınavına girecek adaylara sınav saatinden önce sınav binalarında hazır olmaları yönünde hatırlatmada bulundu.

Afşin’de 9 okulda KPSS sınavının gerçekleştirileceğini ifade eden ÖSYM Afşin Sınav Koordinatörü Doç.Dr. Tuncay Yeşilkaynak, “Adayların girişlerde yaşanabilecek gecikmeleri de göz önüne alarak sınav saatinden en az 1 saat 30 dakika önce sınav binalarında hazır olması uygun olacaktır. Adaylar saat 09.00’da binalara alınmaya başlanacak ve saat 10.00' dan sonra her ne sebeple olura olsun sınav binalarına alınmayacak. T.C kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf bulunmayan adaylar için Afşin İlçe Nüfus Müdürlüğü sınav günü 07:00-10:00 saatleri arasında açık bulundurulacak” diye konuştu.

Yeşilkaynak, “Afşin’de gerçekleştirilecek 2022 KPSS (Ortaöğretim) sınavı öncesinde, sınavın güvenli ve huzurlu bir ortamda yürütülebilmesi için, Afşin Kaymakamı Sayın Ahmet Can PINAR başkanlığında “Sınav Koordinasyon Kurulu” toplantısını gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda sınav öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler görüşülmüştür. Afşin’de sınavın paydaşları olan tüm kurum ve görevliler olarak 2022 KPSS (Ortaöğretim) Sınavı için hazırlıklarımız tamamlanmıştır. İlçede sınavın gerçekleştirileceği okul çevrelerinde yürütülen ve gürültü kaynağı olabilecek tüm faaliyetlerin sınav süresince ertelenmesi adaylar açısından önemlidir. İlçemizde yürütülecek 2022 KPSS (Ortaöğretim) Sınavının tüm paydaşlar için sorunsuz geçmesini temenni ediyor, sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi