Afşin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

Afşin Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde ilçe genelindeki tüm okullarda dezenfekte yapılmaya başlandı.

Afşin Fen Lisesinden başlatılan koronavirüs önlemlerine ilişkin açılama yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse karşı tedbirlerimizi okullar ve toplu kullanıma açık yerlerden başlattık.” dedi.

Koronavirüs salgının tüm dünyayı etkilediğini belirten Güven, “Sağlık Bakanlığımızın bu konudaki titiz çalışmaları ülkemizde bu salgının yayılmasını engelliyor. Afşin Belediyesi olarak ilaçlama cihazlarımızla okullarımızda dezenfekte çalışmalarına başladık. Bu süreçte kamu binaları, camiler, okullar, yurtlar gibi toplu kullanıma açık alanlar başta olmak üzere dezenfekte edeceğiz. İlçemizde her hangi bir vakaya rastlanmadı. Bizim aldığımız sadece bir tedbir. Sağlık Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda gerekli tedbirleri almaya çalıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Teni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Afşin’de çalışmalara başladıklarını ifade eden Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Boz, kullanılan solüsyonun koronavirüsü öldürdüğünü belirterek, yaşam alanlarının sık sık havalandırılması gerektiğine değindi.

İnsanların hijyene dikkat etmesi gerektiğine değinen Dr. Boz, şu ifadelere yer verdi:

“Hassas bir süreçten geçiyoruz. Kamu kurumları olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımızın kişisel hijyene dikkat etmesi gerekli. Ellerimin sık sık yıkanarak dezenfektanı sağlanmalıdır.”

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan da, ilaçlama çalışmalarının yanı sıra öğrencilere ve velilere koronavirüs önlemleri kapsamında bilgilendirme faaliyetleri yapılacağına değindi.

Editör: Haber Merkezi