Afşin, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen "8. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Afşin Hükümet Konağı’nda düzenlenen programda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü2nde görevli Ziraat Mühendisi Cuma Güngör ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uzmanı Bekir Çiçek, kırsal kalkınma programı hakkında bilgi verdi.
Çiftçiye %50 hibe verileceğini kaydeden Ziraat Mühendisi Cuma Güngör, “"Hibe programı kapsamında gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik yatırımlara yönelik olarak hazırlayacakları projenin uygun bulunması durumunda proje tutarının yüzde 50'si hibe desteği olarak verilecektir. Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerinde hibeye esas proje tutarı gerçek kişilerde 300 bin TL, tüzel kişilerde ise 800 bin TL olarak belirlenmiştir. 8. Etap hibe başvurularından faydalanmak isteyen girişimcilerimizin 27 Ocak 2014 tarihinde  kadar müracaatlar etmeleri gerekmektedir. “dedi.
Program  kapsamında,  Kahramanmaraş'ta 7. etap proje döneminde toplam 90  projenin tamamlandığını belirten Güngör, "Program çerçevesinde ilimizde 35 milyar 256 bin TL  yatırım gerçekleşmiş ve buna karşılık 16 milyar 268 bin TL hibe ödemesi yapılmıştır" ifadesini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi