Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Muhammet Aysan, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dr. Aysal, bir yıl içerisinde Afşin’de yaklaşık 5 bin kişi üzerinde kanser taraması yapıldığını belirtti.
Afşin Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Merkezi, Afşin’de kanser taraması faaliyetini sürdürüyor. Afşin, merkez köy ve kasabalarda vatandaşlar evlerinden alınarak AÇSAP merkezine ücretsiz bir şekilde getiriliyor. Burada yapılan işlemler ardından vatandaş Afşin Devlet Hastanesi’ne gönderilerek tüm tekiler yapılması ardından yine kuruma ait araçla evlerine götürülüyor.  Kurum bir yıl içerisinde yaklaşık 5 bin kişiye hizmet verdiği bildirildi.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Muhammet Aysan, “Afşin’de KETEM çalışmaları çok iyi durumdadır. Ekim ayı içerisinde düzenlemiş olduğumuz Meme Kanseri Bilinçlendirme Toplantısı da bunun göstergesidir. Yaklaşık bin vatandaşımızın katıldığı şenlik havasında geçen toplantımıza hem maddi hem de manevi desteklerini esirgemeyen Müdürümüz Dr. Ahmet Yener Bey’e teşekkür ediyoruz. İlçemiz KERTEM faaliyetleri hız kesmeden devam etmektedir. Vatandaşlarımız  Köylerden, kasabalardan kurumumuza ait araçlarla alınıp önce AÇSAP merkezinde ardından ilçemiz devlet hastanesinde işlemleri yapılıp tekrar kurumumuza ait araçlarla evlerine bırakılıyor. Bu yıl içerisinde binlerce vatandaşımızın bu şekilde taraması yapılmıştır. Halk sağlığı olarak ilçemizde bakanlık tarafından 3 kanser taraması yapılmaktadır. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur. Bir yıl içerisinde yaklaşık 5 bin kişi bu hizmetten yararlandı” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi