Afşin’de,  Ramazan bayramı öncesinde karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması amacıyla başlatılan farkındalık çalışmaları kapsamında uygulama yapıldı.

Nazım Kaynak Bulvarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen trafik uygulamasına katılan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, sürücüleri, bayramda yoğunlaşacak olan trafiğe karşı dikkatli olması konusunda uyardı.

Kaymakam Pınar, “Önümüzdeki günlerde Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. Bayramlarda vatandaşlarımız memleketlerini ziyaretlerde bulunacak. Bundan dolayı bayram dönemlerinde yoğun bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve İçişleri Bakanlığımızın telkinleriyle zaman zaman vatandaşlarımızda, sürücülerimizde farkındalık oluşturmak için uygulamalarda bulunuyoruz. Bu uygulamada da sürücülerimizi bayramınız kemerli olsun mottosuyla durduruyoruz ve önce hediyemizi veriyoruz sonra bilgilendirmede buluyoruz. Temennimiz bu bayram ve idrak edeceğimiz bayramlarda trafik kazalarının yaşanmaması.” ifadelerine yer verdi.

Afşin İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz de, “ Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının azaltılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilçemizde uygulama gerçekleştiriyoruz. Trafik denetimlerinin her zaman ve her yerde etkin şekilde bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi hedefine yönelik trafikte emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve araç içerisinde emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak amacıyla "Bayramınız Kemerli Olsun " , "Kemerim Hep Aklımda" , "Yayalar Kırmızı Çizgimiz " , " Yol Ver Hayata " ve " Bi Hareketine Bakar Hayat " mottolarıyla Ramazan Bayramı öncesinde farkındalığı arttırmak ve emniyet kemeri uygulamasında seyir halindeki vatandaşlarımıza trafik kuralları ve emniyet kemeri kullanımının önemine ilişkin bilgilendirme yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Uygulama noktasında sürücülere uyarıda bulunan Afşin İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, trafik kazalarının büyük bir kısmının yaz ve bayram tatillerinde meydana geldiğini belirterek, trafik kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Bayram öncesi yollarda trafik yoğunluğunun artmaya başladığına değinen Gümüşay, “Bayram tatilleri, araç hareketliliğinin arttığı dönemlerden. Tatil yapmak ya da sevdiklerini ziyaret etmek isteyenleri taşıyan milyonlarca araç, şehir içi ve dışı trafiğe çıkıyor. Sürücü ve yolcular emniyet kemerlerini mutlaka takmalı, trafik kurallarına uyarak sağlıklı bir şekilde gitmeye çalışılmalıdır” diye konuştu.

Trafik ekipleri de, sürücülere 'Kemerim Hep Aklımda' mottosunun bulunduğu afiş ve broşürleri dağıttı.

Editör: Haber Merkezi