Afşin’de, kuzey mahallelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ve yol açma çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Afşin’de, ilçe merkezinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu. Belediye ekipleri dün başlayan kar yağışıyla birlikte kar temizleme ve yol açma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

- Kar kalınlığı 50 santime ulaştı

Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle mahalleler beyaza büründü. İlçenin kuzeyindeki mahallelerde kar kalınlığı 50 santime yaklaştı.

Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeleri Daire Başkanlığı Fen İşleri Şube Şefi Yunus Emre Derinöz, kuzey ilçelerde karla mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre teyakkuz halinde olduğunu belirterek, yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Kuzey mahallelerde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle yolların  ulaşıma açık tutulması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Derinöz, “Afşin ilçemizde, Tatlar grup yolu , Kaşanlı, Haticepınar , Örenli , Oğlakkayası bölgemizde kar kalınlığı takribi 50 cm civarına ulaştı. Bu bölgemizde, 1 yükleyici loder, 1 greyder ve 1 dozer ile karla mücadele çalışmaları devam etmekte. Büyüksevin, Türksevin, Örenderesi, Binboğa, Türksevin bölgesinde takribi 35 cm kar kalınlığı bulunmakta olup,  1 greyder ve 1 kazıcı yükleyici ile karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Dağlıca , Armutalan , Söğütderesi , Topaktaş , Dokuztay bölgesinde takribi 30 ila 50 cm aralığında kar kalınlığı olup 1 yükleyici loder ve 1 greyder ile yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Ağcaşar , Kepez, Yazıköy , Deveboynu, Başüstü, Esence güzergahında ise 30 ila 50 cm aralığında kar kalınlığı bulunmakta. Burada da 1 kazıcı yükleyici 1 kar bıçaklı kamyon ile karla mücadelemiz sürüyor. Türkçayırı, Arıtaş, Gözübenli , Göllüce , İncirli mahallesinde 1 Greyder 1 Kazıcı yükleyici ile karla mücadele çalışmalarımız devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi