Afşin'de etkili olan kar yağışının ardından bazı işyerlerinin çatılarında çökme meydana geldi.

Afşin'de 3 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının ilçe merkezinde 40 santim, kırsal kesimlerde ise 1 metreye kadar ulaştı. İlçe merkezinde karın ağırlığına dayanamayan bazı işyerlerinin çatıları çöktü.

Afşin Sanayi sitesinde 4, ilçe merkezinde ise oto, yağlama yıkama işletmesi olarak kullanılan işyerinin çatısı aşırı kar yağışına dayanamadı.

Sanayi sitesinde oto tamirhanesinde çöken çatının altında kalan araçlar kullanılamaz hale geldi. Diğer işyerlerinde de maddi hasara neden olurken, çökme olayında can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

 İlçe merkezinde, Celalettin Taşkale'ye ait oto yağlama yıkama işletmesinin çatısı biriken kardan çöktü. Olayda,  oto yıkama işletmesinde büyük hasar meydana geldi.

İşletme sahibi Celalettin Taşkale, olayda can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "İlçemizde son yılların en yoğun kar yağışı meydana geldi. Öğlen sıralarında arkadaşlarımızla yazıhanede otururken çatının makaslarında ses gelmeye başladı. Çökme yaşanmadan önce içeride bulunan 4 aracı dışarı çıkarttık. İşyerini boşalttıktan 1 dakika sonra çatı büyük bir gürültüyle yere indi. Maddi hasarın meydana gelen olayda her hangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmaması bizleri sevindirdi. İlerleyen günlerde havaların da düzelmesiyle işyerimizi eski haline getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi