Afşin’de av sezonu dışında kaçak avlanan 4 kişi suçüstü yakalandı. Şahıslara 40 bin lira ceza kesilerek, avda kullanılan malzeme ve araca el konuldu.

Anzorey Mahallesinde, Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Göksun Şefliği ekiplerince kırsalda gerçekleştirilen kontrollerde kaçak avcılık yaptıkları belirlenen 4 kişi yakalandı.

Yapılan kontrolde, ekipler,  araç plakasını söküldüğünü ve otomobilin de ehliyetsiz bir kişi tarafından kullandığı tespit edildi. Araç bagajında ise, yavrulama döneminde oldukları belirlenen 5 adet vurulmuş tavşan ele geçirildi.

Av koruma ve kontrol faaliyetinde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Göksun Şefliği ekiplerince şahıslara 30 bin lira idari para ve tazminat cezası kesilerek, otomobil, tüfekler ve avda kullanılan malzemelere el koydu.

Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de plakasız ve ehliyetsiz araç kullanma suçlarından 1 şahsa 10 bin lira cezai işlem uyguladığı öğrenildi.

Şahıslar hakkında başlatılan adli işlemler sürerken bölgedeki kaçak av denetimlerinin aralıksız olarak devam edeceği vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi