İsrail'in Gazze yönelik saldırıları Afşin’de, sivil toplum kuruluşlarınca kınandı, gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi.
Anadolu Gençlik Dergisi Afşin Şubesi, Memur Sen Afşin İlçe Temsilciliği, Diyanet-Sen Afşin Temsilciliği ile Din-Bir Sen Şubesi tarafından İsrail’in Gazze saldırısını protesto ettiler. Afşin Ulu Camisi'nde cuma namazının ardından toplanan kalabalık önce gıyabi cenaze töreni ardından ise basın açıklaması yaptı.
 
İsrail’in Filistin’de yaptığı katliama sesiz kalınmaması gerektiğini kaydeden Anadolu Gençlik Dergisi Temsilcisi Tahir Özden, “Siyonist terör örgütü İsrail gece yarısı sekiz bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze'ye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı. İsrail'in caniler sürüsü önce havadan bombardımanla akabinde çok sayıda zırhlı aracın ve tankın kara harekâtı ile yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalışıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon 'un "İsrail sivil kayıpları önlemeye çalışmalı" açıklaması her zaman kı gibi Birleşmiş Milletlerin katliama çanak tuttuğunun bir göstergesidir. Aklı başında olan herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği, Siyonist terör örgütü İsrail'in varlığını teminat altına almak için vardır.Biz bu ülkede ya da dünyanın bir başka yerinde yaşayan herhangi bir Yahudi'nin varlığına ya da temel insan haklarından yararlanmasına elbette karşı değiliz. Ancak Siyonist terör örgütü İsrail'in tüm birimleriyle, tüm yetkilileriyle pilini pırtını toplayıp Türkiye topraklarını terk etmesini istiyoruz.” dedi.
Özden konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kürecik'te ki füze kalkanı üssünün, Adana, Maraş ve Antep'teki patriot rampalarının sökülüp atılmasını istiyoruz.Irak petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail'e taşınmasına son vergilemesini istiyoruz.Terör örgütü İsrail ile yapılan tüm ticari anlaşmaların ebediyen tekrarlanmamak üzere yırtılıp atılmasını istiyoruz. Terör örgütü İsrail Ankara'dan kovulmadan Filistin'deki işgale son vermeyecektir. Terör örgütü İsrail İstanbul'dan kovulmadan Filistin'deki işgale son vermeyecektir. Bizim muhatabımız terör örgütü İsrail değildir. Sayın Başbakan'dan ve Sayın Dışişleri Bakanı'ndan somut adımlar atmalarını bekliyoruz. Hükümetten, TBMM'den, Milletvekillerinden herhangi bir vatandaşın göstereceği tepkiyi göstermelerini beklemiyoruz. Laf değil icraat bekliyoruz. Terör devleti İsrail ile ilişkilerini sürdüren her ülke bu katliamdan sorumludur. Bu saldırılar karşısında dahi metanetini ve inancını kaybetmeyen Filistin'in onurlu insanlarına selam olsun,1948'den beri yaklaşık yetmiş yıldır, hatta 1917'den beri yaklaşık yüz yıldır ABD'nin, İngiltere başta olmak üzere Avrupa'nın desteği ile bilumum kitle imha silahlarının desteği ile Müslümanlara saldıran terörist İsrail bir türlü hedefine ulaşamamıştır. Bu hedefe ulaşması da asla mümkün olmayacaktır. Allah'ın izniyle Siyonist terör örgütü geldiği gemilerle ardında bakmadan bu mübarek toprakları terk edecektir.”
Toplanan kalabalık atılan “ katil İsrail, kahrolsun Amerika, İsrail Filistin’den defol” sloganlarıyla olaysız bir şekilde dağıldı.
 
 
Editör: Haber Merkezi