İlçede vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktalarda ve mobil aşı ekipleriyle kırsal mahallelerde aşı çalışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Boz, ilk doz aşısını olan vatandaşları tam koruma için ikinci doz aşısını da olmaya davet etti.

Afşin’de yürütülen aşı çalışmalarıyla alakalı bilgi veren Dr. Boz, “Kovid-19 ile  mücadelemiz tüm hızıyla devam etmektedir. Hem pozitif vakaların filyasyonu ve hem de aşı uygulaması kapsamında faaliyetlerimiz sürmektedir. Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka artışları devam etmekte ve henüz pandemi sonlanmış değildir. Hastalıktan korunmanın tek yolu yeterli dozda aşı olmaktır. İlçemizde aşı oranlarını artırmak için İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Afşin Kaymakamlığımız bünyesinde yürüttüğümüz aşı kampanyası neticesinde aşı oranlarımızı birinci doz aşı yapılanlar kapsamında yüzde 75‘e yükseltmiş  durumdayız.  Ancak tam korunma için ikinci doz aşı olmak şarttır. Vatandaşlarımız vakti geldiğinde mutlaka ikinci doz aşılarını yaptırsınlar. Tek doz aşı yeterli koruma oluşturmamaktadır. Aşı olduktan sonra da kalabalık ortamlarda mutlaka maske takılmalı ve mesafe-hijyen kurallarına uyulmalıdır.” Açıklamasında bulundu.

“15 dakikanızı ayırarak aşı olabilirsiniz”

Kent merkezinde, vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlerde aşı noktası oluşturulduğu ve randevusu aşı olunabileceği bilgisini veren Boz, “ Afşin Devlet Hastanesi, aile hekimlikleri ve ilçe sağlık müdürlüğünde halen aşı uygulaması devam etmektedir. İlçe sağlık müdürlüğü olarak mobil aşı ekiplerimizle tüm uzak köylerde, sanayi tesislerinde, pazar yerlerinde ve sanayi sitesinde aşı çalışmalarımız yürütülmekte. Vatandaşlarımızın randevu almadan ve sıra beklemeden aşı olabilmeleri için Dedebaba Türbesi önünde ve Şehit Er Ömer Erüstün meydanında sabit aşı standı kurulmuş olup haftanın yedi günü faaliyeti devam etmektedir. Devletimiz aşı olmak isteyenler için her imkanı sunmaktadır sizler sadece 15 dakika  ayırarak bu imkanı kullanabilirsiniz. Aşınızı olun kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi