Vakıf üyeleri tarafından öğrencilerin bedenlerine göre hazırlanan mont, ayakkabı Afşin’in kırsal Başüstü ve Marabuz Mahallerinde eğitim gören 110 öğrenciye dağıtıldı.  Afşin Belediyesi tarafından da öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Başüstü Mahallesindeki ilkokulda giyim malzemeleri dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, yardımseverlerle öğrenciler arasında köprü görevi yürüttüklerini söyledi.

Afşin’deki öğrenciler için gönderilen öğrenciler için hazırlanan yardımlar için vakıf üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Güven, “Kahramanmaraş Eğitim Vakfı, Ankara’da üniversite okuyan Kahramanmaraşlı öğrencilerimizi yalnız bırakmıyor. Burs konusunda destek oluyorlar. Kahramanmaraş’taki kırsal okullarımızda da maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize de giyim yardımında bulunuyorlar. Vakfa destek olan iş insanlarına ve vakıf üyelerine bizleri unutmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Yılın her döneminde yardım faaliyeti düzenlediklerini anlatan Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Şube Başkanı Erdoğan Güçlü, “Vakıf gönül işi, herhangi bir maddi beklentimiz yok. Her yıl Kahramanmaraş’ımızın bir ilçesini belirliyoruz ve vakıf üyelerimizin desteğiyle temin ettiğimiz yardımlarımızı oradaki maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Okullarımıza yardımda bulunuyoruz. Bu yıl Afşin’de Başüstü ve Marabuz Mahallelerimizdeki okulları ziyaret ederek öğrencilerimize giysi yardımında bulunduk. Ziyaretlerimizde öğrencilerimizle sohbet etme imkanımız oluyor. Onlara gelecekle ilgili fikirlerimizi, ders çalışmaları ve ülkeye, nasıl faydalı bir birey olma yönündeki telkinlerimizi iletiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Eshab-ı Kehf’i ziyaretiyle alakalı değerlendirmede bulunan KEV Kahramanmaraş Şube Başkanı Erdoğan Güçlü, tarihi mekandan etkilendiğini ifade etti.

Güçlü, “Afşin’e gelmişken Eshab-ı Kehf’i görmeden gitmek olmazdı. Tarihi geçmişiyle birlikte birçok yerde adı geçmesine rağmen en gerçekçi olan ve tescillenmiş olan Afşin’deki Eshab-ı Kehf. Buradan çok etkilendik. Eshab-ı Kehf bizi ruhen zenginleştiriyor ve başka alemlere daldırıyor” diye konuştu.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, Kahramanmaraş Eğitim Vakfı üyesi Abdulhakim Eren, Hamit Bülent Eken ile mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Haber Merkezi