Afşin’de, Esed rejimi ve destekçilerinin bombardımandan kaçarak Türkiye sınırına yakın çadır kentlere yerleşen İdlibliler için insani yardım kampanyası başlatıldı.

Afşin’deki sivil toplum kuruluşları, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilciliği öncülüğünde, Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında, İdlib’teki insanlık dramına sesiz kalmayarak un, gıda ve yaşam malzemesi yardımı başlattı.

Yardım çadırının 1 hafta boyunca açık olacağını ifade eden İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilcisi Durdu Özkök, “Yılbaşından hemen evvel Suriye’nin İdlib kentine Esed rejimi ve destekçileri bir saldırı düzenledi ve halen devam ediyor. Bu saldırılardan kaçan 250 binden fazla insan Türkiye sınırına yakın kentlere akın ettiler. Anlaşma gereği şuanda sınırda açık değil. Dolayısıyla çok sayıda insan hemen yanı başımızda yardım bekliyor. Türkiye genelindeki tüm sivil toplum kuruluşları Suriye’deki kardeşlerimiz için insani yardım kampanyası başlattı. Bizlerde İHH olarak ilçemizde bu yaraya merhem olabilmek adına yardım kampanyasına destek olabilmek için harekete geçtik. Bu vesileyle 17 Ocak Cuma gününe kadar Afşin’de hayırsever kardeşlerimizin bağışlayacağı yaşam malzemelerini Edip’teki kardeşlerimize göndereceğiz.  Şuanda o bölgede çadır, battaniye, gıda ve giyinme yardımına acil ihtiyaç var.” açıklamasında bulundu.

İdlib’teki vatandaşların zorlu günler geçirdiğine değinen İHH İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilciği Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Karataş ise, “ Bu menfur saldırılar soncu binlerce insan katledildi, yüzbinlerce insanda evinden, vatanından oldu. Şuanda Türkiye sınır kapısında çok sayıda kardeşimiz yardım bekliyor. Ülkemizde birçok sivil toplum kuruluşu oraya insani yardım malzemelerini ulaştırıyor. Bizlerde ilçemizde başlattığımız bu kampanya ile topladığımız yaşam malzemelerini ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştıracağız.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi