Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve KOSGEB ile koordineli girişimcilik eğitimlerinin başlayacağını kaydetti.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla KOSGEB ile işbirliği içerisinde Afşin’de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başlatıyor. Afşin’den 30, Elbistan’da 30 ve Kahramanmaraş’ta 60 kursiyer katılacak. Afşin’deki kursları Afşin Ticaret ve Sanayi Odası organize edecek. Kurslar ilse, Afşin Hükümet Konağı konferans salonunda verilmesi planlanıyor.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Organize edinilen “girişimci eğitimi uygulaması” ile eğitime katılacak olan girişimcilerin kendiişlerini kurmaları ve işlerinde başarı göstererek devamlılık sağlayabilmeleri amaçlanmıştır. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayarak kendi işini kuran girişimciler, hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’e başvurabilecek ve KOSGEB tarafından uygun görülen iş planı sahipleri, KOSGEB’in sağladığı Yeni Girişimci Desteklerinden yararlanabilecektir. Bu destekler 30.000 TL’ye kadar hibe, 70.000 TL’ye kadar faizsiz geri ödemeli kredi şeklinde olacaktır. Bu bağlamda değerli üyelerimiz ve başta kadın girişimciler olmak üzere genç girişimcilerimizin bu eğitime katılmalarının faydalı olacağı kanaatiyle 21 Ağustos Çarşamba gününe kadar girişimcilik eğitimi müracaatınızı odamıza giderek yada DOĞAKA’nın  web sitesinden temin edebileceğiniz başvuru formunu doldurarak süresi içerisinde odamıza teslim etmeniz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi