Afşin İmam Hatip Ortaokulu, “Gençlik ve İmam Hatip Okulları” konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Güneş katıldı.
 
Afşin Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen programa Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Güneş, bir imam hatip öğrencisinin hedefinin her alanda başarıya odaklı olması gerektiğini, ahlaki değerleri hayatında uygulamasıyla örnek bir kişilik oluşturduğunu ifade etti. İmam Hatip okullarında sadece dinî derslerin yer almadığını, diğer okulların müfredatında bulunan derslerin bu okullarda da bulunduğunu belirtti.
 
İmam Hatip öğrencisinin 'sahip olması gereken ilkeler' ile ilgili tavsiyelerde bulunan Ali Rıza Güneş, her imam Hatip öğrencisinin; bilgili, kültürlü, tecrübeli, sanatsal ve teknolojik yeterliliğe, ahlaki incelik ve davranış olgunluğuna sahip olması gerektiğini ifade etti.
 
İmam Hatip okullarında özgür düşünceli, özgüveni yerinde, tutumlu, cömert, başarı endeksli, çalışmaları ve davranışlarıyla çevresindeki insanlara faydalı birer birey olduklarını belirtti.
Konuşmasına, imam Hatiplilerin; "Millî ve manevi değerlere sahip, insanlara saygılı, çevreci, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan bireyler olduğunu, geldikleri seviye ve bulundukları yer, makam ve imkânlar itibariyle imam Hatiplilerin bunu kanıtladıklarını söyledi.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi