Afşin'de turizmin geliştirilmesi amacıyla Erasmus Plus bilgilendirme toplantısı düzenledi. 'Erasmus Plus' projeleriyle, Afşin'in Avrupa Birliği  hibelerinden yararlanma oranlarını arttırılması hedefleniyor.
 
Afşin'de, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından, kamu kurum ve kuruluşlara, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik olarak 2015 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen, 2015 yılı turizmin geliştirilmesi mali destek programının tanıtımı ve uygulama rehberlerinde yer alan esas ve usullere yönelik bilgilendirme toplantısında öğretmenlere, Erasmus programının tanımı, hedefi, öncelikleri, merkezi projelerin genel tanıtımı, projelerin çeşit ve başvuruların nasıl yapılacağı konularında bilgi verildi. 

AB Bakanlığı'ndan uzman eğitimcilerin 3 gün boyunca vereceği eğitimle, Avrupa Birliği Hibe fonları ve AB projelerinin yazılması ve yaygınlaşması, proje üretebilen personel sayısının artırılması, ulusal ve uluslararası hibe, fon ve kaynaklardan daha çok yararlanılması, Afşin'deki kurumların proje imkan ve kabiliyetlerini birleştirmeleri amaçlanıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Gençlik Programı Eğitmeni  İbrahim Dikici, "Erasmus Plus projelerinin yaygınlaştırmak amacıyla Afşin'de program düzenledik. Amacımız Erasmus Plus kapsamında Türkiye'ye daha çok proje kazandırmak ve AB hibelerinden daha çok faydalanmak. Bu konuda özellikle, okullarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı ve kamu kurum ve kuruluşlarımıza yönelik bilinçlendirme ve proje üretmek amacıyla program düzenliyoruz. Afşin'de bu kapsamda üç günlük bir eğitim çalışmamız olacak. İlk gün Erasmus Plus'ın genel bilgilerini katılımcılarımıza aktardık. Şuanda çoğunluğunu İngilizce öğretmenlerimizin oluşturduğu katılımcılarımız Afşin için Erasmus Plus projelerini üretiyorlar. Eğitimimizin üçüncü gününde üretilen projeleri derinleştirerek yeni projeleri Afşin'e kazandırmayı hedefliyoruz. Projelerimizi tamamladıktan sonra Avrupa Birliğine sunulacak. Projelerimiz kabul edilirse AB kaynaklarından Afşin faydalanmış olacak." şeklinde konuştu.

Erasmus + (Plus) Nedir?
Erasmus Plus, Eğitim, Öğretim,  Gençlik ve Spor konularında tanıtılan yeni Avrupa Birliği programıdır.
Erasmus plus 1 ocak 2014 itibariyle başlayacak olan ve Avrupa komisyonu tarafından eğitim, gençlik ve spor alanlarında yürütülen mevcut hibe programları yerine uygulanacak olan yeni bir programdır.  Bu program, Hayat Boyu Öğrenme, Gençlik Programları, Jean Monnet ve Erasmus gibi uluslararası programları da kapsamaktadır.
Avrupa Komisyonu, Erasmus plus ile eğitim,öğretim, gençlik ve spor programlarını desteklemek ile beraber Yüksek Eğitim, Yetişkin Eğitimi ve Hayat Boyu Öğrenme, okul programlarını ve gençlik aktivitelerini desteklemeyi amaçlamaktadır.
Erasmus+ ile kişilerin potansiyellerinin açığa çıkarılmasında eğitim ve öğretimin önemli olduğuna bir kez daha vurgu yapılıyor.
Editör: Haber Merkezi