Afşin’de depremde yıkık, yıkılacak, ağır, orta hasarlı binalardaki abonelerin 6 Şubat ve öncesi elektrik ile doğal gaz borçları siliniyor.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ TAHSİLİ 3 AY ERTELENİYOR

Depremin en yıkıcı etkilerinin görüldüğü Afşin ilçesi başta olmak üzere Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya illerinin tamamıyla Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki elektrik ve doğal gaz fatura tanzimi ve tahsili ise 3 ay erteleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Deprem bölgesindeki yıkık, yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı tüm binalardaki abonelerin 6 Şubat tarihi itibarıyla geçmişe dönük tüm elektrik ve doğal gaz borçlarının silineceğini kaydetti.

Erdoğan, “Depremin en yıkıcı etkilerinin görüldüğü Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki elektrik ve doğal gaz faturalarının tanzim ve tahsilini 3 ay süreyle erteliyoruz. Önümüzdeki günlerde ihtiyaca göre bu destekleri, tedbirleri, kaynakları daha da çoğaltarak depremzedelerimizin yaralarını sarmaya, bölgenin ihyasını kesintisiz sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi