Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce başlatılan uygulamayla ekip araçlarına gece görüş özelliği de olan kamera takıldı. Ekipler olay yerinden kesintisiz görüntü kaydedecek.
Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, 4 ekip aracına kamera sistemi taktırdı. Ekipler trafik cezalarına yapılan itirazları minimum düzeyine indirmeyi, toplumsal olaylarda da anlık kayıt altına almayı hedefliyor. İlk olarak 4 araca takılan kamera sistemi daha sonra tüm ekip araçlarına takılması planlanıyor.
Araç içi ve dışındaki görüntü ve sesleri kaydetme özelliğine sahip araç kameraları, 3 aylık iç ve dış kamera görüntülerini saklama ve LCD monitör ile araç içerisinden de izlenebilme özelliğine sahip. Araçlar trafikte seyir halinde iken, trafik kural ihlallerini de kayıt altına alma özelliği sayesinde araç kameraları yardımıyla trafik idari cezai işlemleri de yapılabilmekte.
Afşin Emniyet Müdürlüğü resmi internet adresinde yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
 “Teknolojinin sunduğu imkânlardan faydalanarak, ekiplerimizin müdahale ettiği olayları kayıt altına almak, trafik cezalarına yapılan itirazları minimum düzeye indirmek, düğünlerde meydana gelebilecek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarının engellemek, toplumsal olaylara müdahalenin anlık olarak kayıt altına almak, suç ve suçlularla daha etkin bir şekilde mücadele etmeği amaçladık.  İlçe Emniyet Müdürlüğümüz hizmetlerinde kullanılan 4 adet aracın ön ve arka taraflarına birer adet olmak üzere, her araca toplam iki adet kamera ile iki hafta kayıt yapabilen kapalı devre kamera sistemi yerleştirilmiştir. Bizlere bu konuda destek veren Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’a teşekkür ederiz” denildi.
 
Editör: Haber Merkezi