Afşin Tapu Müdürü Erdal Yorulmaz, bu sistem sayesinde kimlik doğrulamanın, yeni kimlik kartı ve parmak iziyle kısa sürede gerçekleştirileceğini söyledi.

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile tapuda sahteciliğin önüne geçildiğini söyleyen Afşin Tapu Müdürü Erdal Yorulmaz, “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve daha önce pilot uygulamaları yapılan sistem artık Afşin’de de kullanılmaya başlandı” dedi.

EKDS uygulamasını amacını anlatan Yorulmaz, “Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile yeni kimlik kartlarında bulunan biyometrik vesikalık fotoğraf, parmak izi gibi bilgiler karşılaştırılabiliyor. Tapu müdürlüklerine işlem için gelen vatandaşlar yeni kimlik kartlarını POS cihazı şeklindeki Kimlik Doğrulama Sistemine takıyor, parmak izleri ile sistemdeki verilerle karşılaştırılıyor. İşlem yapmak isteyen kişinin doğru kişi olup olmadığı sistem üzerinden teyit ediliyor” dedi.

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile yaşanan pek çok mağduriyetin ve dolandırıcılık hadisesinin önüne geçildiğini ifade eden Yorulmaz, “Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile TC Kimlik Belgesi üzerindeki bilgilerin doğruluğu, MERNİS sistemi üzerinden teyit ediliyor. Kimlik doğrulama sistemi ile parmak izi alındığı zaman, nüfustaki parmak izi ile de kontrol sağlanmış oluyor. Doğrulama kimlik üzerinde yer alan bilgilerden değil, kimlik kartı üzerinde yer alan çip üzerinden sağlanmış oluyor. Sistem ile teknolojik çağın gereksinimlerini karşılayacak şekilde daha güvenilir bir yöntemle hak sahipliğinin ve kişi kimlik bilgilerinin tespiti yapılarak tapu işlemlerinin yapılması amaçlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi