Afşin Nüfus Müdürlüğü, 2021 yılı içerisinde 84 bin 464 işlem gerçekleştirdi.

Afşin Nüfus Müdürlü Salih Safi, 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmaları paylaştı. Safi, yıl içerisinde TC kimlik kartı, sürücü belgesi, evlenme, adres değişikliği, boşanma, pasaport, doğum ve ölüm işlemlerinde ilçe nüfus oranını geçen bir veri sayısına ulaştıklarını belirtti.

Bir önceki yıla göre ölüm ve doğum sayılarında azalma olduğunu ifade eden Afşin Nüfus Müdürlü Salih Safi, boşanma sayılarında ise her yıl artış yaşandığına dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi:

“Afşin Nüfus Müdürlüğü olarak geçtiğimiz yıl 84 bin 464 işlem gerçekleştirdik. İlçemizin nüfus sayısında fazla veri girişi yapıldı. İlçemizde 2020 yılında bin 221 doğum, 580 ölüm gerçekleşirken, 2021 yılında ise bin 48 doğum,  224 ölüm gerçekleşti. İlçemizde boşanma oranları ise bir önceki yıla göre artış oldu. 2020 yılında 113 kişi boşanma olurken, 2021 yılında 383 kişi boşanma yaşandı.”

Yoğun bir yılı geride bıraktıklarına değinen Safi, “ Kurumumuz, yeni ve eski kimlik yenileme, sürücü belgesi almak veya yenilemek, sürücü belgesini kimlik kartına entegre etmek, pasaport, adres beyanı, nüfus kayıt işlemleri, yeni doğum belgesi, ölüm belgesi, evlenme ve boşanma ile ilgili işlemleri gerçekleştirdi. 2021 yılında bin 48 doğum, 575 evlenme, 224 ölüm, 383 boşanma, 21 kayıt düzeltme, 4 bin 890 adres değişikliği, 8 bin 809 kimlik kartı, bin 27 pasaport, 3 bin 27 sürücü belgesi, 24 mavi kart, 11 aile cüzdanı ve 64 bin 425 diğer işlemler olmak üzere toplam  84 bin 464 veri girişi yapıldı.” dedi.

İlçe Nüfus Müdürlüğüne kurulacak Nüfusmatik cihazıyla vatandaşların kendi işlemlerini yapabileceklerine değinen Safi, “Vatandaşlarımız nüfus müdürlüğüne gelmeden hastaneden doğan çocukları direk hastane nüfusa tescil etmektedir. Hastaneden ölen vatandaşlar hastane tarafından nüfusa tescil edilmektedir. Evlenme daireleri yaptığı evlenmeleri direk nüfus kayıtlarına elektronik ortamda tescil etmektedirler. İlk etapta 50 ilde faaliyete başlayan Nüfusmatiklerle de  Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi olan vatandaşlar, Nüfusmatikte yer alan parmak izi cihazı ile kimlik doğrulaması yaptıktan sonra kimlik kartı işlemleri (Bilgi görüntüleme, pin, kişisel mesaj değiştirme vb.), adres beyanı, kimlik kartı başvurusu, 15 yaş altı çocukların ebeveynleri tarafından kimlik kartı başvurusu, kimlik kartına e-imza yükleme, kimlik kartına sürücü belgesi yükleme, randevu işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Yakın zamanda ilçemize de gelecek olan bu cihaz sayesinde vatandaşlarımız 7-24 işlemlerini yapabilecek” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi