Afşin’de doğalgaz boru hattının tamamlanması ve ilk gaz verilmesinin ardından, ARMADAŞ Afşin Elbistan Şube Müdürü Cihangir Turan, Prizma Doğalgaz İbrahim Ağyar’ın katılımı ile Afşinbey Mahallesinde bulunan ve abonelik işlemlerini tamamlayan Kösebalaban ailesinin evine ilk doğalgaz verildi.

Evin iç tesisat dönüşüm işlemlerini tamamlayan Kösebalaban ailesi, Afşin’de doğalgazı kullanan ilk aile oldu.

Afşin’i doğalgaz enerjisiyle kavuşturmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden ARMADAŞ Afşin Elbistan Şube Müdürü Cihangir Turan, “Afşin’imizde bugünden itibaren ocaklarımızda, ısınmada doğalgaz kullanıyor. ARMADAŞ olarak bugün Afşin’de 5 projeyi onayladık ve evlere gaz akışı sağlandı. Hatta doğalgaz ile pişirilen ilk çayımızı içtik. Afşin’imize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Hafta başı itibarıyla ARMADAŞ olarak proje onaylama işlemlerine ağırlık vereceklerini dile getiren Turan, “Bu süreçten sonra evlerin iç tesisatlarını yapan firmaların projelerini inceleyerek, eksiklikleri bulunmayan konutlarımız ile sözleşmeleri yaparak doğalgaz sayaçlarını takacağız. Bu sürecin ardından doğalgaz prpjelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Afşin’e doğalgazın gelmesinden dolayı çok büyük memnuniyet duyduklarını belirten Ömer Kösebalaban ise, “Doğalgaz ülkemizde son yıllarda kullanılan enerjilerden bir tanesi. Afşin’imiz de bu hizmetten geri kalmadı. Afşin’e bu hizmeti getiren yetkililere ve bu çalışmalarda emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi