Cumhuriyetin ilanının 99. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor sahasında gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Cumhuriyet, Türk milletine en büyük ve en önemli mirası olduğunu söyleyen Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, “Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye uğruna şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hepsinin huzurunda saygıyla eğiliyorum. Bu anlamlı günde milletimizin uygar dünyada hak ettiğini almasını sağlayan cumhuriyete, cumhuriyetimizin büyük kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e, bağımsız ve özgür bir yurda, ülkesini seven, yaşatmayı ve korumayı amaç edinen eşsiz kuşaklara sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’de Türk Milletinin Adetlerini ve karakterini en uygun idare biçimi cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine en büyük ve en önemli mirastır” dedi.

Cumhuriyet ile çağdaş olmanın gururunu tattığını söyleyen Kaymakam Pınar, “Türk milletinin özlemlerini, inandığı değerleri, toplumsal dinamiklerini çok iyi bilen yüce önder, tam bağımsızlığının, çağ dışılıktan kurtulmanın ancak cumhuriyet idaresiyle mümkün olacağını görmüş, Türk Milleti de tüm bu ülküler çerçevesinde birbirine kenetlenmiştir. Türk Milleti yeni yaşam biçimiyle birlikte modern dünyanın bir ülkesi olması haklı onurunu tatmış, devletimiz gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir. Türk Milleti, Cumhuriyet ile çağdaş olmanın gururunu tatmış, bu gurur sayesinde bölgesinin ve dünyanın önemli devletlerinden biri haline gelmiştir” dedi.

Pınar, konuşmalarına şu cümlelerle son verdi; “Cumhuriyet ilan edilmekle sınırla kalmayan, sürekliliği olan, yeni kazanımlarla ve ilk günkü bilinçle sürdürmemiz gereken çağdaş bir yönetim biçimidir. Bizler Cumhuriyeti yaşatmaya amaçlamış cumhuriyetimizin ilke ve inkılaplarını benimsemiş cumhuriyet aşağı Türk Milleti olarak ülkemizin en büyük güvencesi olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle gücünü asil kanından alan büyük Türk Milletinin, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Afşin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Çoğulhan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı personeli tarafından gösteri yapıldı. Komandoların gösterisi izleyenlerin takdirini topladı.

Tören, öğrencilerin hazırladığı folklor gösterinin ardından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Törene, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Cumhuriyet Savcısı Ercan Kuş, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Özgür Gümüşay, İlçe Emniyet Müdürü Hamdi Karakuz, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, Kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi