Afşin Belediyesi, çöp konteynırlarını yeraltına almak için çalışma başlattı.

Afşin'de başlatılan yeraltı çöp konteynırı uygulaması ilk olarak Atatürk Caddesi, Elçibey Caddesi üzerinde görüntü kirliğine neden olan ve yoğun kullanım ihtiyacı olan yerlerde başladı.

Afşin Belediyesi, daha temiz ve modern bir Afşin için daha önce çöp atmak için kullanılan yağ bidonlarının yerine yalnızca büyükşehirlerde olan yeraltı çöp konteynırı uygulamasını Afşin'de de başlattı.

Afşin Belediyesi, ilçe genelinde uygulamaya başlatılan modern yeraltı çöp konteynır sistemiyle, çöp ve atıkları yer altında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçerek görsel kirliliği de ortandan kaldırmayı hedefliyor.

- Cadde ve sokaklarda montaj başladı

Afşin'de ilk olarak Atatürk Caddesi, Elçibey Caddesi, görüntü kirliğine neden olan ve yoğun kullanım ihtiyacı olan yerlere ilk etapta 5 adet olarak yapılan yeraltı çöp konteynırının montajı Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması düşünülen yeraltı çöp konteynır sisteminin ardından diğer bölgelerde de montaj işlemine devam edileceği bildirildi.

Konteynırların montajının yapıldığı yerlerde incelemeler yapan ve temizlik hizmetlerinin daha modern bir şekilde yapılması için çaba sarf ettiklerini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; "Şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak çöp konteynırlarıyla çevrenin korunması, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlayacak" dedi.

Başkan Güven, "Daha yaşanılabilir ve herkesin yaşamaktan onur duyacağı bir ilçe oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemiz çöp konteynırlarını yer altına alarak şehir estetiği, çevre ve halk sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza atıyor. Temizlik hizmetleri müdürlüğümüzün başlatmış olduğu proje ile çevreye kötü koku yayan, sinek üremisine neden olan, çevre sağlığını olumsuz etkileyen çöp konteynırlarını yer altına alınarak, yaşanan kirliliği ortadan kaldıracaktır" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi