Afşin’de çiftçilere kırsal kalkınma destekleriyle ilgili bilgi verildi.

Afşin Ziraat Odası Başkanlığı ve Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde, kaymakamlık konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda tarımsal makine ekipmanları ve kırsal kalkınma yatırımlarına ilişkin yüzde 50 hibe desteği verileceği belirtildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yetkililer tarafından yapılan sunumda, çiftçilere, “Kırsal Kalkınma Altyapı ve Ekonomik Yatırımlarını Destekleme Programı" başvuruları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, “Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında birçok başlık altında çiftçilerimiz yararına hibe desteği sunuluyor. Bundan Afşin’imizin en iyi şekilde yararlanmasını arzuluyoruz. Desteklerle alakalı başvurular başladı.” Diye konuştu.

Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu da, “Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında yüzde 50 hibe destekleri bulunuyor. Tüm çiftçilerin bu desteklemelerden azami şekilde yararlanmasını istiyoruz. Bizler, başvuruların başladığı günden sonuçlanacağı zamana kadar ilçemizde bu desteklenmeden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin yanında olacağız” açıklamasında bulundu.

Ekonomik yatırımlar başlığında; tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, yenilenebilir enerji kaynaklarından ısı ve/veya elektrik üreten üretim tesisleri yapımına yönelik yatırımlar, su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar ile hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar hibe desteği alabilecek.

Kırsal ekonomik altyapı yatırım konuları ise, makine-ekipman alımları, aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, akıllı tarım sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, ipekböceği yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği olarak belirlendi.

Ekonomik Yatırım konularında hibeye esas proje tutarları; yeni tesis başvurularında, 3 milyon 500 bin, tamamlama başvurularında 2 milyon 500 bin, kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon başvurularında 2 milyon liraya yükseltildi. Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 250 bin lira olarak belirlendi. Çiftçi kayıt sistemine veya bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler başvuru yapabilecek. Proje sunacakların son başvuru tarihinden önce en az bir yıldır söz konusu sistemlere kayıtlı olması gerekiyor.

Toplantı, çiftçilerin programla ilgili sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi