Afşin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağında gerçekleştirilen törende Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından, Afşin kaymakamlık konferans salonunda program gerçekleşti. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Şehitlerin ruhu için Kuran Kerim tilaveti okundu.

Çanakkale, basit bir istatistik hesabı değildir diyen Afşin Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, “Çanakkale Zaferi; Dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerin değiştiği, olayların akışı üzerinde Gazi Mustafa Kemal önderliğinde ecdadımızın belirleyici rol oynadığı, kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur. Ebedi emelini bir kere daha dünyanın suratına haykırdı: “Bugün varım, yarınlarda da var olacağım!” Çanakkale Zaferinin özü ve özeti budur. Bugün için Çanakkale yalnızca tarihimizin bir parçası değil, bu coğrafya da binlerce yıl birlikte yaşama maharetini sergilemiş insanımızın ortak yaşam azmidir. Bu başarı ve zaferin özünde iman kardeşliği ile birlikte yaşama arzusu yatmaktadır.

18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü olması nedeniyle ismini tarihe yazdırmış olan Çanakkale şehitleri nezdinde vatan uğruna şehit olmuş tüm şehitlerimizi, asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz deprem felaketinde deprem şehidimiz okulumuz öğretmeni Ömer Kızıltepe, eşi ve çocuklarını, aynı felakette kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Afşin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan slayt gösterisi izlendi. Program Afşin Anadolu Lisesi öğrencileri Fatma Güney, Güler Cansu Hurmanlı ve Ömer Özbolat tarafından şiirler okundu.

Törene, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Binbaşı Özgür Gümüşay, İlçe Emniyet Müdürü Hamdi Karakuz, Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Zafer Terzi, Erdem Hurman ile öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi