Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle alakalı açıklamalarda bulundu.
Afşin İlçe Müftülünde, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, camilerin Müslümanlar için çok önemli bir konuma sahip olduğunu belitti. Yıldırım,"Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın Afşin'de 13-19 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.
1986 yılından buyana Camiler ve Din Görevlileri Haftasının kutlandığını belirten İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 1986 yılında Camiler ve Din Görevlileri Haftası tertip edildi. Camiler Müslümanlar için çok önemli bir konuma sahiptir. Camiler bizim halk üniversitelerimizdir, halkımıza yaygın eğitim verdiğimiz kurumlardır ve aynı zamanda ibadet mekanlarımızdır. Camilerimizi daha zinde tutmak , camilerimizi korumak ve toplumumuzun eğitiminde daha güzel bir fonksiyon tutusun diye Camiler Haftası tertip edildi. 1986 yılından buyana Camiler Haftası her yıl 1-7 Ekim arasında halkımıza yönelik çeşitli etkinliklerle kutlandı. 2003 yılından itibaren bu haftamız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır." açıklamasında bulundu.
Afşin'de, 13 Ekim - 19 Ekim arasında kutlanacak olan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı çeşitli etkinlilerle  dolu dolu geçirmeyi istediklerini söyleyen Yıldırım, "Bu yıl 1-7 Ekim arasında kutlayacağımız Camiler ve Din  Görevlileri Haftası Kurban Bayramına denk geldiği için kutlama etkinlikleri bir hafta erteleyerek 13-19 Ekim arasında kutlanacak bir şekilde Diyanet İşleri Başkanlığımız bir karar aldı. Afşin'de, Camiler ve Din Görevlileri Haftamızı 13-19 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.  Bu bağlamda Afşin'de ilçe müftülüğü olarak birçok faaliyetlerde bulunacağız.  İlçemizde bulunan bütün camilerimizde temizlikler yapıldı, genel bakımları yapıldı, bu hafta içerisinde bir takım açılışlarımız olacak inşallah, bir takım ziyaretlerimiz olacak, Ulu Camiimizde mevlit programımız olacak ve bu haftayı canlı yaşamak ve yaşatmak için Afşin İlçe Müftülüğü olarak faaliyetlerimiz olacak." şeklinde konuştu.
Camilerin Müslümanlar için çok önemli olduğunu belirten Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
"Camilerimiz Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip. Bu mekanları ayakta tutan din görevlilerimizin de önemi söz konusu. Cami ve din görevlilerimizin topluma pozitif yönde katkı sağlayacağı bir çok alanlar var. İnşallah camilerimiz insanlarımıza istenen kalitede eğitim verebilirler, dini anlamda hizmet sunabilirler. Din görevlilerimizin de bu konuda çok fedakar olmaları lazım. Mesai kavramı olmadan insanlarımıza hizmet aşkıyla hizmet etmeleri lazım. Biz zaten son zamanlarda din görevlisi tabirini pek beğenmiyoruz, onun yerine "Din Gönüllüsü" tabirini kullanmaya çalışıyoruz. Din işi zaten gönül işidir. İnşallah cami, cemaat ve din gönüllerimizle el ele vererek dinimizi en güzel şekilde yaşamaya ve yaşatmaya, bizlerden sonraki nesillere aktarmaya çalışacağız. Camilerimizin bu önemini belirtmek üzere tertip edilen bu haftanın bütün milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, din görevlilerimize de başarılar diliyorum."
Editör: Haber Merkezi