Afşin Belediyesi ve Hollanda Büyükelçiliği işbirliğinde çocuklara yönelik "Bir Kocaman Eşşek" adlı çocuk oyunu sahnelendi.

Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde çocukların beğenisine sunulan etkinlikte Hollandalı yazar Rindert Kromhout tarafından kaleme alınan ve Vedat Çiftçi tarafından tiyatroya uyarlanan ‘Bir Kocaman Eşşek’ müzikal çocuk oyunu sahnelendi.

Sahnelenen tiyatro oyunu hakkında açıklamalarda bulunan Hollanda Ankara Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Eray Ergeç, amaçlarının Hollanda kültürünü Türkiye’de tanıtmak olduğunu söyledi.

Ergeç, “Afşinli çocuklar için Hollandalı yazar Rindert Kromhout tarafından kaleme alınan ‘Bir Kocaman Eşşek’ müzikal çocuk oyunu getirdik. Sağ olsunlar Afşin Belediyemiz de bizlere yardımcı oldular ve tiyatro oyununu öğrencilerimizle buluşturduk.” dedi.

İlçeye gelen tiyatro ekibine teşekkür eden Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Ali Gedik de, “Öğrencilerimizin sosyalleşmesi açısından güzel bir etkinlik oldu. Keşke tiyatro ekibinin biraz daha fazla vakit olsa da daha çok öğrencimizi bu etkinlikle buluşturabilsek. 150’ye yakın öğrencilerimize bu çocuk oyunu ile buluşturabildik. Çocuklarımızın tiyatro ile buluşması açısında önem arz eden bir etkinlik oldu.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi