Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' kapsamında Afşin'de bilim fuarı düzenlendi.

Afşin Anadolu Lisesi öğretmenleri öncülüğünde yapılan fuarda, öğrenciler hazırladıkları projeleri davetlilerin beğenisine sundu. Fuarı izlemeye gelen davetliler, öğrencilerin yaptıkları deneyleri ilgiyle takip etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliği ile Afşin Anadolu Lisesi'nin gerçekleştirdiği Bilim Fuarının İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan tarafından açılışı yapıldı. Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Edebiyat, Tarih, Coğrafya alanlarına toplam 35 projenin sunumu Afşin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapıldı.

Fuarın öğrencilerde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik yapıldığını söyleyen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi öğrenciler tarafından yaşayarak öğrenilmesinin günümüzdeki bilimsel gelişmelerin takip edilmesi ve yeni projelerin ortaya atılmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Afşin Anadolu Lisesi Müdürü Cabir Tercan ise bu fuarın bir başlangıç olduğunu ileriki yıllarda geliştirilerek yeni projelerin devam edeceğini ifade etti. Tercan, " Afşin Anadolu Lisemiz tarafından hazırlanan bilim fuarında emekleri bulunan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Uzun bir hazırlık dönemi ve çalışmanın ardından Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Edebiyat, Tarih, Coğrafya alanlarına toplam 35 proje ortaya çıktı. Projelerin fuara katılan misafirler tarafından ilgiyle izlenmesini görmek bizlerde ayrı bir mutluluk kaynağı oldu." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi