Afşin’de, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde bayramlaşma programları gerçekleştirildi.

Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi tarafından Atatürk Parkında düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşma yapan Kaymakam Ahmet Can Pınar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla 3 dini bayramın buruk yaşandığını söyledi.

Bayramlaşma programına katılanlara aşı olma çağrısında bulunan Afşin Kaymakamı Pınar, “ Pandemiyle savaşımız devam ediyor. Mücadeleyi kazanmak üzereyiz. Maske, mesafe ve hijyen gibi önemli hususlara artık aşı faktörü de eklendi. Vatandaşlarımızdan çevremizde, etrafımızda aşı olmayanlar varsa teşvik edelim ve vaka sayılarını minimuma düşürelim. Türkiye’de aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor ve Afşin olarak bizlerde iyi bir konuma geldik. Fakat bu mücadele henüz bitmedi. İnşallah en kısa zamanda virüse karşı savaşı kazanırız ve bir dahaki bayramı daha geniş katılımlı bir programla karşılarız. Tüm Afşinli hemşerilerimizin Kurban Bayramını kutluyorum.” açıklamasında bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de, “Kısıtlıda olsa 3 bayram sonra resmi bayramlaşmamızı yaptık. Rabbim bu illetten kısa sürede kurtulmayı bizlere nasip etisin. Sağlık bakanlığımızın ve sağlık kurulunun açıklamış olduğu kurallara uyarsak bu illetten daha çabuk kurtulacağımıza inancımız tamdır. Ülke olarak kısıtlamalara maruz kalmamamız için bu krallara riayet etmemiz gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

Bayramlaşma etkinliğinin ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Törene, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz,  siyasi parti başkanları, oda ve meslek kuruluşları başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi