Anadolu Gençlik Derneği Afşin Şubesi Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması için 'İmzanla Zincirleri Kır" konulu imza kampanyası başlattı.
Afşin Dedebaba Türbesi önünde toplanan bir gurup dernek yönetim ve üyeleri ile birlikte düzenlenen imza kaymasında Ayasofya’nın ibadete açılması için açıklama yaptılar.
Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Afşin Şube Başkanı Tahir Özden, Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılabilmesi için başlattıkları “İmzanla Zincirleri Kır” kampanyasına ülke genelinde 10 milyon imzaya ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti ve imza kampanyasının 17 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini hatırlattı.
 Özden, “Fetihten önce yıkık harabe olan Ayasofya fetihten sonra temizlenip camiye dönüştürüldü. İstanbul’un ilk Cuma namazı burada kılındı. Kılınan ilk Cuma namazında hutbeyi Fatih Sultan Mehmet okudu ve Cuma namazını da AK Şemsettin Hazretleri kıldırmıştır. Fetihten sonra Fatih Sultan Mehmet, Ayasofya’nın adını değiştirmiyor ve adının devam etmesini sağlıyor. Fatih Sultan Mehmet, Ayasofya’yı fethin sembolü yapıyor. Bu mabedi kendi parasıyla satın alıyor ve bu mabet için bir vasiyette bulunuyor. Ayasofya kıyamete kadar cami olarak vakfedilmiştir. Bunu Allah’a, Ahirete, onun heybetine inanan hiçbir mütegallibe olsun değiştiremez. Kim vakfiyeyi değiştirirse Allah’ın mekanının bütün inananlarının laneti üzerine olsun. 482 yıl boyunca müminlerin gözbebeği olan Ayasofya 1934 yılında bir oldubittiye getirilerek müzeye çevrili. Biz Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasını istiyoruz. “ dedi.
 
Editör: Haber Merkezi