Afşin Kaymakamlığı tarafından "Atık Kağıt Toplama" kampanyası başlatıldı.

 Afşin’de geri dönüşüm seferberliği başlattıklarını ifade eden Kaymakam Ali Edip Budan, başlatılan atık kağıt toplama kampanyası ile elde edilecek gelirin Afşin Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesinin inşasında kullanılacağını belirtti.

Kaymakam Ali Edip Budan, atık kağıt toplama kampanyası ile çevre bilincini geliştirmek istediklerini ifade ederek, esnaf ve iş yerlerinden mevcut ve oluşacak atık kağıtları poşetlere veya kolilere doldurup gün boyu ilçede gezen kağıt toplama aracına teslim edilmesini istedi.

Bir top kağıt elde etmek için 17 ağacın kesildiğini belirten Budan, şöyle devam etti:

“ Atık kağıtların tekrar ekonomimize kazandırılması sağlamak ve ilçemizde çevre duyarlılığı oluşturmak adına böyle bir kampanya başlattık. Afşin Belediyemiz tarafından tahsis edilen çöp kamyonumuzu temizledik ve kağıt toplamak için uygun hale getirdik. Kağıt toplama aracını ‘temiz bir çevre için çalışıyoruz’ sloganı yazan bir yazıyla görsellik kazandırdık. Bu aracımız kampanya süremiz boyunca sadece kağıt toplayacak. Buradan elde edilen gelirlerle ilk amacımız, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilçemize kazandırılacak olan Afşin Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi’nin inşası için harcanacak. İlçe halkımızın bu konuya duyarlılık göstermesini rica ediyorum”

Cami inşası tamamlanmasının ardından toplanan atık kağıt gelirleriyle okulları doğalgaz için hazır hale getirmek istediklerini kaydeden Budan, “ Yakın zamanda ilçemize doğal gaz gelecek. Bunun için çalışmalar devam ediyor.  Bizim bir sonraki hedefimiz başta eğitim kurumlarımız olmak üzere tüm kamu ve kurumlarımızın genel bütçenin dışında buradan elde edilen gelirlerle doğalgaza dönüşümünü sağlamak istiyoruz. Afşin’imizin hem havasını temiz kalması hem de katı yakıttan kaynaklanan hava kirliliğinden kurtulması için bu dönüşümü biran önce yapılmasını amaçlıyoruz”

Editör: Haber Merkezi