Afşin Hükümet Konağında düzenlenen törende, Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak, Türk ulusunun Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlattığı 19 Mayıs'ın 102. yıl dönümünün gurur ve heyecanını yaşadıklarının belirten Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, “Gençler, Atatürk'ün eserlerinin temel taşlarıdır." dedi.

Milli iradenin yaşatılmasında Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görev düştüğünü ifade eden Arslan şu ifadelere yer verdi:

“Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.  Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Gençler, Atatürk'ün eserlerinin temel taşlarıdır. Her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.  Bu duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

Programa Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile kamu ve kurum amirleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi