Afşin Efsus Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler “Art Niyetli Hallerimiz” isimli sergi düzenlenen törenle açıldı.
Afşin Efsus Ortaokulu toplantı salonunda açılan serginin açılışını Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Garnizon Komutanı İdris Tom, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat ve şube müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreni ardından konuşma yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Efsus İlkokulunda görsel sanatlar sergisine geldik ve öğrencilerimizin yapmış oldukları eserlere bakıyoruz. Görsel sanatlar öğrencilerimizin zihinlerinin daha açık olmasına, diğer derslerinde de daha başarılı olmasına muhakkak katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirme açısından resim, müzik ve spor gibi aktiviteler çok önemli ve güzeldir. Bu anlamda bu serginin açılmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Öğrencilere teşekkür eden Afşin Efsus Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Nebahat Oral, “Sene boyu yaptığımız çalışmaları topladık ve sergi açtık. Sene boyunca öğrencilerimizin emeklerini velilerimize ve Afşin halına göstermeyi amaçladık. Okullarımızdaki resim dersimizin amacı öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkartmak ve yaratıcılıklarını geliştirmek. Öğrencilerimiz sene boyunca çizgi, leke, doku ve renk çalışmaları yaptılar ve ortaya birbirinden güzel eserler çıktı. Öğrencilerimiz yaptığı eserlerin altına da isimlerini yazdılar. Bu çalışmaların sergilenmesi de öğrencilerimiz ayrıyeten memnun etti.” şeklinde konuştu.
Konuşmalar ardından davetliler sergiyi gezdi.
Editör: Haber Merkezi