AFŞİN'DE "ANNE VE BABA EĞİTİMİ" VERİLDİ

Okul Öncesi Çocuk Şenliği ve Festivali çerçevesinde Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Anaokulu tarafından"Anne ve Baba Eğitimi" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Eğitim Bilimleri Uzamanı Alper Yusuf Köroğlu katıldı

AFŞİN'DE "ANNE VE BABA EĞİTİMİ" VERİLDİ

Okul Öncesi Çocuk Şenliği ve Festivali çerçevesinde Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Anaokulu tarafından"Anne ve Baba Eğitimi" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Eğitim Bilimleri Uzamanı Alper Yusuf Köroğlu katıldı

28 Mayıs 2011 Cumartesi 14:00
1078 Okunma
AFŞİN'DE
Okul Öncesi Çocuk Şenliği ve Festivali çerçevesinde Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Anaokulu tarafından “Anne ve Baba Eğitimi” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Eğitim Bilimleri Uzamanı Alper Yusuf Köroğlu katıldı.  
 
Afşin Anaokulunun konferans salonunda düzenlenen konferansta Eğitim Bilimleri Uzamanı Alper Yusuf Köroğlu “Anne ve Baba Eğitimi” hakkında bilgiler verdi.
 
Çocuklarda korku, kardeş kıskançlığı ve saldırganlığı elen alan Eğitim Bilimleri Uzamanı Alper Yusuf Köroğlu, “ Çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi yakalamak için burada toplandık. Anne ve babalar olarak bizim üzerimize çok büyük görevler düşüyor. Bugün burada çocuklarda korkuyu, kardeş kıskançlığını ve saldırganlığı ele alacağız. Bu üç temel konu en çok karşılaştığımız problem. Çocuklarımız çoğunla geceleri çok fazla korkarlar. Çocuk kendisini tehdit ettiği şeylerden korkar, varlığı tehdit altındadır, belki yemesi içmesi tehdit altındadır belki de annesi babası tehdit altındadır ama bu durum çocuğa göre böyledir. Aslında korkular gelişimin normal bir sürecidir, bu korkuların çoğu geçici bir durumdur ama anne ve baba olarak çocuklarımız bir korkuya kapıldığı zaman biz onlardan daha çok korkarız ve bu korkular  hiç geçmeyecek gibi düşünürüz. Bu korkular geçicidir çoğunlukla ve bu konularda çokta kafa yormamak lazım ve bu korkuları çocuklarımızla beraber aşmak için çaba göstermek gerekiyor. Bu korkuların asıl sebebi de genellikle anne ve babalardır.” dedi.
Köroğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
“Biz çocuklarımızı kontrol veya disiplinin altına alamadığımız durumlarda çoğunlukla şöyle bir ifade kullanılır, çocuklara karşı olum-kızım sen beni üzüyorsun ama ben şimdi ölürüm ve sende annesiz – babasız kalacaksın, çocuk ne yapacak bu durumda ben böyle yapıyorum ama anneme ve babama bir şey olursa diye anne ve babasını kaybetmeye yönelik bir korku oluşturuyor. Bu sefer ister istemez size bağlı çok büyük ve aşırı derecede bağlılık oluşturuyor. Bu durumda çocuk geceleri anne ve baba olmadan uyuyamıyor, yalnız kalmaktan korkuyor ve sizi kaybetme korkusu oluyor. Bu korkuları çocuklarımızdan uzak tutmak için bunun gibi davranışlardan uzak durmamız lazım ve çocuklarımıza bu korkuları aşılamamız lazım. Çocuklarımız dünyaya geldiği andan itibaren çevresini gözlemleyerek bir şeyler öğrenirler ve anne-baba ne yapıyorlarsa onları gözlemleyerek bir şeyler öğrenir. Çocuklarımız anlamamız gerekmekte, bizim bu dünyaya karşı bildiğimiz bakış açımız bu yıllar içerisinde oluştu. Korkuların çoğunluğu geçicidir ve gelişimin bir sürecidir. Bu nedenle bu korkuların geçici korkular olduğunu aklımıza yerleştirmemiz gerekiyor.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373