Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflar için açtı.

Ertuğrul Gazi İlkokulunu ziyaret eden Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, “Dünyada ve ülkemizde devam eden pandemi süresince uzak kaldığımız öğrencilerimizle kavuştuk, öğretmenlerimiz anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerimiz güvenle buluştu.” dedi.

Uyum programı kapsamında açılan okullarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedvirleri kapsamında dezenfekte, sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda çalışmalar yapıldığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaba, “Okullarımız ve sınıflarımız minik öğrencilerimizin daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim öğretim almaları için hazırlandı. Öğrencilerimiz, sosyal mesafe kuralına uyularak içeri alındı ve sınıflarında belirlenen oturma düzenine göre ders görmeye başladı. Sosyal hayatta olduğu gibi okul hayatınızda da maske mesafe hijyene dikkat ederek sorunsuz bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi temenni ederim.“ açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi